PKC gaat voor G

18 augustus 2009

PAPENDRECHT - Korfbalvereniging PKC toont wederom aan betrokken te zijn bij de maatschappij. De werkgroep van “PKC gaat voor G” treft voorbereidingen om op woensdag 2 september om 16.00 uur een instuifmiddag te organiseren voor kinderen in de leeftijd van 10-16 jaar met een lichte tot matige verstandelijke beperking op de eigen accommodatie in Papendrecht.

 Saskia de Graaf-Euser, zelf topspeelster bij PKC en tevens ambassadrice van het G-korfbal van het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond is een van de vier leden van de werkgroep die zich inzetten voor dit initiatief.

De Graaf-Euser: “In de regio Drechtsteden zijn er eigenlijk maar twee clubs waar korfbal gespeeld kan worden, bij Albatros in Zwijndrecht en Merwede in Sliedrecht, dus dat kan natuurlijk beter! Het zou natuurlijk leuk zijn als er meer teams komen om competitie te spelen, tot nu toe zijn er in Zuid-Holland twaalf G-korfbalteams. Maar we beginnen eerst met trainingen. Sommigen moeten eerst leren om een bal te vangen en welke spelregels er gelden. Dat gaan we ze eerst spelenderwijs bijbrengen.”

 Het is niet verwonderlijk dat PKC zich schaart achter dit initiatief. De vereniging draait volop mee op topniveau en toont zich maatschappelijk betrokken door onder andere jaarlijks het entreegeld van een van de twee grote feestavonden te schenken aan een goed doel. Het is een grote vereniging met 905 leden, waarvan 443 jeugdleden. PKC was ook een van de vier gastheren bij de Special Olympics Regionale Spelen op 23 mei jongstleden, waaraan mensen van alle leeftijden met een verstandelijke beperking deelnamen.

 Voor het vinden van nieuwe leden voor het G-team is assistentie gezocht bij Tandem Support, onderdeel van de MEE Plus Groep. Via deze organisatie ontvangen jongeren een uitnodiging om naar de instuifmiddag te komen op woensdag 2 september. “Maar deze middag staat natuurlijk voor alle kinderen van 10 tot en met 16 jaar met een verstandelijke beperking open. We zullen in oktober weer een instuifmiddag organiseren en vanaf november willen we daadwerkelijk met de trainingen gaan beginnen”, aldus De Graaf-Euser.

Opgeven voor het G-team kan bij Saskia de Graaf-Euser van PKC: inschrijvingen@tandemsupport.nl. Meer inlichtingen zijn te verkrijgen bij Rezi Moeling van Tandem Support op: 078-64 83 777.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.