Nederlaag met bijsmaak voor VV Papendrecht tegen ASWH

13 augustus 2009

PAPENDRECHT - Op woensdag 12 augustus 2009 leed VV Papendrecht een 4-2 nederlaag tegen ASWH in Hendrik-Ido-Ambacht. De ambachters, met een gepassioneerd spelende Giovanni Klaverweide, waren vooral voor rust goed op dreef en lieten dat in de score, 4-1 bij de thee, doorklinken. Vervelend voor Papendrecht was de manier waarop deze nederlaag tot stand kwam. De problemen begonnen al voor de wedstrijd toen bleek dat er slechts 12 inzetbare spelers voorhanden waren van de 23 welke op de lijst van de a-selectie staan genoteerd.

Het gaat te ver alle namen te noemen maar vooral defensief moest er door de blessureregen flink worden geëxperimenteerd. In het veld stonden verder nog noodgedwongen Giovanni Ada, net uit het vliegtuig en terug van vakantie evenals de met een beginnende keelontsteking tobbende Murat Mazlum, die kort na het begin nog de pech had met een hamstring blessure te moeten uitvallen. Mo Azaimi, de enige wissel, verving hem overigens prima. Toen John den Dunnen na een inschattingsfout ASWH al vlot aan de 1-0 voorsprong hielp werd het gaande de eerste helft een vooral tegen zich zelf spelend Papendrecht dat een prima ASWH tegenover zich vond.

Aan goal 2 en 3 hing toch een flinke geur van buitenspel, de neutrale grensrechter was hierbij niet echt attent en was de vierde treffer van Klaverweide, het is hem gegund, een lucky omdat een roodzwarte verdediger het schot van Gio in de voor Martijn baan verkeerde hoek deed belanden.

Tussendoor was de Papendrecht 1-1 goal van Geert Bakker, na goed voorbereidend werk van Godwin Falix , het enige om tevreden over te zijn in de eerste helft. Na rust een wat agressiever en korter dekkend  Papendrecht dat al snel middels Falix op 4-2 kwam en had Robert-Jan de Vos kort daarna  pech dat de doelman van ASWH een aan hem ontfutselde bal via het vasthouden van die zelfde de Vos niet tot doelpunt kon laten promoveren. Het had de stand een ander aanzien gegeven en wellicht Papendrecht nog wat meer inspiratie gegeven voor het restant.

Nu controleerde ASWH de wedstrijd en kon met scherpe uitvallen voor het nodige gevaar zorgen. In het Papendrecht doel groeide Martijn baan echter uit tot de absolute uitblinker aan roodzwarte kant.
Tot overmaat van ramp was inmiddels Brian Vink met een knieblessure naar de kant gegaan en werd vervangen door de trainer Richard Middelkoop die nog niet eens zo gek inviel.

Tien minuten voor tijd viel ook nog eens John den Dunnen met een blessure uit en stond Papendrecht in de slotfase zelfs met 9 man door een geïrriteerde actie van Geert Bakker op de rug van een ASWH-er. Daarom een slechte avond voor Papendrecht dat zich ten opzichte van de tegenstander moest excuseren voor de, door overmacht, schamele bezetting van een hoofdklasse team.
Komende zaterdag hoopt Middelkoop een paar spelers meer ter beschikking te hebben wanneer moet worden aangetreden tegen de nieuwe eerste klasser Smitshoek. De aanvang is 14.30 uur op het Slobbengors.

Zie ook:
ASWH verslaat ook VV Papendrecht (www.ambacht.net)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.