Papendrecht krijgt subsidie voor de bouw van 81 woningen

13 augustus 2009
Papendrecht krijgt subsidie voor de bouw van 81 woningen

PAPENDRECHT - Minister Van der Laan voor Wonen, Wijken en Integratie heeft voor 100 miljoen euro subsidie toegekend voor de bouw van circa 15.000 koop- en duurdere huurwoningen. In totaal zijn er 155 gemeenten die subsidie ontvangen. Papendrecht is één van deze gemeenten en krijgt subsidie voor 2 projecten (totaal 81 woningen). Het gaat om 37 appartementen aan de Veerpromenade (de Marktmeester) die door de woningstichting Westwaard Wonen worden gerealiseerd en 44 woningen van Van der Vorm ontwikkeling aan het Merwehoofd.

Gemeenten met woningbouwprojecten die door de economische crisis stil dreigen te vallen, konden voor 15 juli aanvragen indienen voor de stimuleringsregeling woningbouw. Met deze subsidie kan de gemeente Papendrecht alsnog dit jaar starten met de bouw van de appartementen aan de Veerpromenade en woningen aan het Merwehoofd.

De inzet van de subsidie is bedoeld om de teruggang in de bouwproductie door de economische crisis en terugval van werkgelegenheid te beperken. Deze tijdelijke stimuleringsregeling woningbouwprojecten 2009 is onderdeel van het pakket crisismaatregelen uit het aanvullend beleidsakkoord van 25 maart 2009.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.