Mooi weer en mooie muziek in de muziektent

06 juli 2009
Mooi weer en mooie muziek in de muziektent

PAPENDRECHT - Het jaarlijkse Muzikaal Instrumentaal concert in de muziektent van Stichting Dorpsbehoud treft zelden mooi weer. Het is al eens afgelast en als het wel doorgaat is de temperatuur vaak aan de lage kant. Ook dit jaar dreigden weersvoorspellingen roet in het eten te gooien, maar het bestuur besloot toch om het concert op 3 juli door te laten gaan en dat bleek een goede keus. Het Muzikaal Instrumentaal concert van 2009 was een Papendrechts onderonsje.

Muziekvereniging Excelsior kwam op bezoek met zowel het Klein Orkest en het Groot Orkest.  Excelsior had dit jaar gekozen voor het thema popmuziek.  Het spits werd afgebeten door het Klein Orkest, de kweekvijver waarin beginnende muzikanten ervaring opdoen met het spelen in orkestverband en optreden voor publiek.  Ondersteund door enkele leden van het Groot Orkest speelden de beginnende muzikanten met veel enthousiasme diverse popnummers  met als toegift “Crazy little thing called love”van Queen.

Het Groot Orkest  borduurde voort op dit thema met vele herkenbare popnummers, met als toegift “Let me entertain you”, en dat was niet overdreven. Het inmiddels in groten getale aanwezige publiek werd prima vermaakt door Excelsior. Het was inmiddels al donker toen De Slobbers op onnavolgbare wijze het Kazerneplein omtoverden in een feestterrein. De Slobbers wisten zoals altijd van ieder nummer een spektakel te maken. Met het voor Slobbers begrippen redelijk ingetogen “Eleni” werd een prachtig concert afgesloten. De reacties van het honderden mensen tellende publiek, variërend van een glunderend “gezellig, hé” tot “dat wil je toch niet missen” waren voor het bestuur en vrijwilligers van Dorpsbehoud de beloning voor de vele uren van hard werken. Het laatste Zomeravondconcert van 2009 vindt plaats op vrijdagavond 28 augustus 2009. Te gast zijn dan de Papendrechtse popgroepen Sweet Spirit en Duo Hermanos Verhagen. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.