Per 9 juli alcoholverbod op winkelcentra

06 juli 2009

PAPENDRECHT -
Alcoholgebruik op straat of openbare gelegenheden leidt soms tot overlast als rotzooi, vernielingen in de openbare ruimte en geluidsoverlast. Ook in Papendrecht wordt de politie geconfronteerd met klachten van bewoners over inwoners, veelal jongeren, die in het openbare gebied (overmatig) alcohol tot zich nemen en overlast veroorzaken.

Om deze overlast en overmatig drankgebruik door jeugdigen tegen te gaan, heeft het college van burgemeester en wethouders op 30 juni 2009 een aantal gebieden in Papendrecht aangewezen als gebieden waar een alcoholverbod van kracht is. Deze gebieden zijn:

    * Winkelcentrum De Meent, afgebakend door de volgende straten: Veerpromenade (westelijke richting), Weteringsingel (noordelijke richting), De Overtoom/ Overtoompassage (oostelijke richting), Oude Veer/ Bosch (zuidelijke richting);
    * Winkelcentrum Westpolder, afgebakend door de volgende straten: Jan Steenlaan (westelijke richting), Gerard Dousingel (noordelijke richting), Burgemeester de Keijzerweg/ Rubensstraat - incl. kerk ‘De Ark’ - (oostelijke richting), Rubensstraat (zuidelijke richting);
    * Stellingmolen, afgebakend door de volgende straten: watergang tussen Stellingmolen/ Beltmolen (westelijke richting) Wieklaan (noordelijke richting), Onderslag (oostelijke en zuidelijke richting);
    * Wipmolen, rondom de steigers in de waterpartij, afgebakend door de woningen met huisnummers Wipmolen 23 t/m 44;
    * Winkelcentrum en park Wilgendonk, afgebakend door de volgende straten: Espenhof (westelijke richting), Notenhof/Akeleizoom/Toortsdreef (noordelijke richting), watergang tussen park Wilgendonk/ Ridderspoorhof (oostelijke richting), Espenhof/ Eikenlaan (zuidelijke richting).

In deze gebieden is het vanaf 9 juli 2009 verboden om alcohol te drinken of aangebroken flessen, blikjes en dergelijke met alcoholhoudende drank bij zich te hebben. Het alcoholverbod geldt niet voor terrassen van de horeca, plaatsen waarvoor een ontheffing is verleend en privé-terreinen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.