Boskalis verwerft olie en gas gerelateerde contracten

08 januari 2009

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster nv heeft een drietal olie en gas gerelateerde contracten verworven voor projecten in Europa en het Midden-Oosten. De gezamenlijke contractwaarde bedraagt circa € 100 miljoen.

Twee contracten zijn gerelateerd aan het zogenaamde Nord Stream project. Dit projectomvat de aanleg van een tweetal 1.220 kilometer lange gasleidingen vanuit Rusland naarNoord-Duitsland via de Baltische Zee. Boskalis zal het zeebed gereed maken voor de installatie van de leidingen over het volledige Nord Stream tracé alsmede de aanlanding verzorgen van de leidingen in Duitsland.

Het contract voor het gereed maken van de zeebodem voor de 1.220 kilometer langedubbele pijpleiding omvat de constructie van grindbedden en bermen met circa 320.000 ton steen ter stabilisatie en egalisatie van de zeebodem. Het werk wordt in een 50/50
samenwerkingsverband uitgevoerd met Tideway en zal in 2010 worden gerealiseerd.

De opdracht voor de aanlanding van de dubbele pijplijn in Duitsland omvat het baggeren vaneen geul van circa 23 kilometer lengte, het aan de wal trekken van de pijpleidingen over een afstand van circa 800 meter en het vervolgens afdekken van de geul. Op de watergrens wordt bovendien een cofferdam van 650 meter geslagen ter bescherming van de pijplijn. Het werk wordt in een 50/50 samenwerkingsverband uitgevoerd met Rohde Nielsen A/S en zal eveneens in 2010 worden gerealiseerd.

Het derde contract betreft de aanleg van de infrastructuur, inclusief de aanlanding, van een oliepijpleiding vanaf het Safaniyah offshore veld naar het vasteland van Saudi-Arabië. Boskalis zal een 7 kilometer lange geul voor de pijpleidingen baggeren en zal deze na het trekken van de pijpleiding weer afdekken met zand. Het werk zal in 2009 in opdracht van Saudi Aramco worden uitgevoerd.

Bij alle drie de projecten treedt Saipem op als main contractor. Boskalis is de afgelopen jaren sterk gegroeid in energie-gerelateerde offshore activiteiten. Ook voor de komende periode voorziet Boskalis volop mogelijkheden voor verdere groei. Daarbij profiteert de onderneming ook van de sterke safety record die het de afgelopen jaren heeft opgebouwd bij dergelijke projecten.

De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macroeconomische factoren die de wereldwijde vraag opdrijven op onze markten: de snelle groei van de wereldhandel, snel stijgende energieconsumptie, druk als gevolg van de groeiende
wereldbevolking en de uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Deze offshore projecten onderstrepen de noodzaak voor infrastructuur om in de grote vraag naar energie te kunnen voorzien.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.