Wijziging Afvalstoffenheffing

08 januari 2009

PAPENDRECHT - Binnenkort ontvangt elk huishouden in Papendrecht een brief met een folder over de wijziging van de inning van de afvalstoffenheffing

Wat verandert er?
Elk Papendrechts huishouden betaalt Afvalstoffenheffing. Deze heffing is een belasting voor het afvoeren en verwerken van huisvuil. In 2009 bedraagt de Afvalstoffenheffing € 216,- per jaar per woning. Dit tarief is ten opzichte van 2008 niet verhoogd.
Tot en met december 2008 betaalt u de Afvalstoffenheffing via de energierekening van Eneco. Dit gaat veranderen. Met ingang van 1 januari 2009 brengt de gemeente Papendrecht namelijk zelf de Afvalstoffenheffing in rekening. Dit gebeurt via de aanslag gemeentelijke belastingen. Op de jaarafrekening van Eneco over 2008 komt u in Papendrecht dus voor de laatste keer de Afvalstoffenheffing tegen.
Indien u jaarlijks al een aanslag gemeentelijke belastingen van de gemeente Papendrecht ontvangt voor onroerende-zaakbelasting, rioolrecht en/of hondenbelasting, dan wordt de Afvalstoffenheffing met ingang van 2009 in deze aanslag opgenomen. Wanneer u nog geen andere gemeentelijke belasting betaalt, ontvangt u in 2009 voor het eerst een aanslag van d e gemeente Papendrecht voor de Afvalstoffenheffing. Bij deze aanslag vindt u voor betaling tevens een acceptgirokaart. U kunt deze aanslag omstreeks 1 maart 2009 verwachten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.