KNZB on tour bij z.v. De Geul

05 januari 2009
KNZB on tour bij z.v. De Geul

PAPENDRECHT - Op 2 januari jl. hield de afdeling wedstrijdzwemmen van zwemvereniging De Geul in Papendrecht Open Huis in zwembad De Hooght onder het motto “KNZB on Tour”, bedoeld om kinderen en volwassenen van buiten de vereniging “live”kennis te laten maken met de zwemsport. 

De “nieuwkomers” konden deze avond een speciaal trainingsprogramma volgen samen met de ervaren Geul-zwemmers en gezien de belangstelling mag de Open Dag een succes heten, al was het maar omdat het de club een potentieel van 21 nieuwe leden heeft opgeleverd.

Wedstrijdzwemmen
Een van de meest bekende Olympische sporten is natuurlijk het wedstrijdzwemmen.  Want zegt uzelf, wie kent de namen van Pieter van den Hoogenband en Inge de Bruijn niet? In ons waterrijke land leren we in Nederland gelukkig allemaal al op jonge leeftijd dat zwemmen heel belangrijk is en natuurlijk erg leuk kan zijn. Wedstrijdzwemmen zou je dan ook een echte Hollandse sport kunnen noemen. Kinderen leren bij de zwemverenigingen vier zwemslagen: de borstcrawl (ook wel eens vrije slag genoemd), de rugcrawl, schoolslag en de vlinderslag). Een goede beheersing van de zwemtechniek is heel belangrijk bij het wedstrijdzwemmen. Daartoe hoort ook het induiken en het keren aan het eind van iedere zwembaan. Conditie en kracht bouw je op door iedere week met een groep zwemmers in het zwembad te oefenen en door het samen zwemmen van wedstrijden.
Wedstrijdzwemmen is heel veilig, levert weinig blessures op en kan tot op hoge leeftijd goed worden volgehouden. Onder leiding van ervaren zwemcoaches trainen bij zwemvereniging De Geul een grote groep kinderen en jongeren, maar ook een groeiende groep enthousiaste volwassen zwemmers van verschillende leeftijden, de Masters. Het verbeteren van hun conditie is vaak het belangrijkste persoonlijke doel , maar veel zwemmers doen ook regelmatig aan wedstrijden mee bij speciale Masterswedstrijden in de regio.
Met recht zou je het wedstrijdzwemmen dan ook een sport voor het leven kunnen noemen.
 

Meer informatie over De Geul vindt u op:  www.zvdegeul.ontheweb.nl of neem contact op met Jan van der Perk, tel. 078-6152808.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.