Winterkampioenschap schaken

24 december 2008
Winterkampioenschap schaken

PAPENDRECHT - De strijd om het winterkampioenschap bij schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam gaat tussen Meinte Smink en Magnus Souverein.
Beiden wonnen hun laatste partij, al ondervond Smink geduchte tegenstand van Kees van Tol. Die gebruikte echter zoveel bedenktijd dat hij verloor wegens tijdsoverschrijding.
Pieter Modderkolk en Jo Pattinama hebben alleen nog een theoretische kans op de wintertitel. Hun onderlinge match werd overigens verrassend gewonnen door Pattinama.
Van de acht partijen werden er zes gewonnen door de speler met de zwarte stukken. De uitslagen: Kees van Tol - Meinte Smink 0-1; Louis Kemper - Magnus Souverein 0-1; Pieter Modderkolk - Jo Pattinama 0-1; Kees Brinkman - Philip Kraaiveld 0-1; Rob Honing - Teus Punt 0,5-0,5; Léjanne van de Beukel - Koert Timmerman 0-1; Wim Roodnat - Gerrit de Jong 0-1; Wim Goossens - Jack de Ruijter 1-0.
Aan het eind van de competitie spelen de zomer- en de winterkampioen een tweekamp om de clubtitel.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.