Koffiebar De Schor stopt na 37 jaar

24 december 2008
Koffiebar De Schor stopt na 37 jaar

PAPENDRECHT - Na een periode van 37 jaar is het doek voor Koffiebar de Schor in Papendrecht gevallen. Het aantal bezoekers is in de afgelopen 2 jaar steeds verder gedaald ondanks verschillende pogingen om dit te voorkomen. Daarom heeft de huidige groep medewerkers besloten dat het beter is om de Koffiebar in 2008 af te sluiten en in 2009 eens een andere kant uit te kijken.

Jonathan Stuij (voorzitter) legt uit: "Er zijn verschillende oorzaken op te noemen. Bijvoorbeeld de vele uitgaansgelegenheden naast de Koffiebar, het uitblijven van nieuwe jonge medewerkers, de wensen van de huidige jeugd, maar ook de naam is niet meer van deze tijd. Een andere oorzaak werd bevestigd in het contact dat men heeft gehad met kerken uit de omgeving. De meeste kerken hebben hun eigen activiteiten voor de jeugd. Vroeger was dit lang niet altijd zo en de Koffiebar is mede daarom opgericht. De Koffiebar is nu dus een beetje overbodig of anders gezegd, heeft zijn doel bereikt.

Hoe het ook zij, vanaf januari 2009 draait er in de Koffiebar de Schor geen programma meer. In januari en februari zal het gebouw aan de Bosch 6 nog wel geopend zijn, als een soort jeugdhonk. In die periode willen we bekijken wat we met de stichting ‘de Schor’ kunnen gaan doen. Of we iets heel anders gaan opstarten of niet. Daarnaast gaan de bijbelstudiegroep en de toneelwerkgroep ‘Punt Uit’ zelfstandig door."

Voor meer informatie, opmerkingen of vragen kunt u mailen naar info@koffiebar.nl

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.