Herinrichting trapveld Pelsertflat

22 december 2008

PAPENDRECHT - De gemeente Papendrecht vraagt een bouwvergunning aan voor opwaardering van het geasfalteerde trapveld op het grasveld aan de achterzijde van de Pelsertflat in de wijk Westpolder. Het trapveld wordt voorzien van een omheining, twee grote doelkooien met daarboven een basketbaldoel, vier minidoelen langs de zijlijn en bankjes. Met deze voorzieningen wordt het trapveld geschikt voor meerdere sport- en spelactiviteiten, zoals voetbal en basketbal.


Op het grasveld aan de achterzijde van de Pelsertflat ligt nu een geasfalteerd trapveld. Er wordt niet veel gebruik gemaakt van het geasfalteerde veld, omdat de doelen te klein zijn en er een omheining ontbreekt. De bal moet elke keer worden opgehaald van het grasveld of uit de singel. Jeugd voetbalt daarom liever op straat, op pleintjes tussen garageboxen of andere speelplekken, die niet als trapveld zijn ingericht.


Een leuke voetbalvoorziening op loop- of fietsafstand in de wijk helpt om voetbaloverlast in straten en op pleintjes te verminderen en biedt mogelijkheden voor meer sport- en spelactiviteiten in de wijk Westpolder. Speelplekken in de straten blijven daarmee ook beter beschikbaar voor kleine kinderen, die nog niet zo ver van huis mogen.


In de zomer van 2008 werd een Cruyff Court aangelegd in de wijk Oostpolder. Dit trapveld wordt dagelijks gebruikt door jeugd van alle leeftijden. Er zijn verschillende activiteiten gehouden waaraan  kinderen en jongeren uit heel Papendrecht meededen. Het Cruyff Court is een ‘bovenwijkse’ voorziening in Papendrecht. Met het trapveld bij de Pelsertflat hoopt de gemeente Papendrecht ook een begin te kunnen maken met opwaardering van de trapveldjes in de wijken.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.