Hoogwaardig Openbaar Vervoer officieel geopend

18 december 2008
Hoogwaardig Openbaar Vervoer officieel geopend

PAPENDRECHT - Op donderdag 18 december heeft wethouder Van Leeuwen het HOVD geopend met een knip door een afzetlint. Afgelopen maandag om 12:45 uur is de Burgemeester Keijzerweg weer volledig opengesteld voor het verkeer. De werkzaamheden waren na de zomervakantie gestart en zijn volgens schema verlopen.

Wethouder Van Leeuwen: "Het HOVD is niet zo'n wervende naam, voluit genoemd Hoogwaardig Openbaar Vervoer Drechtsteden is al een betere benaming. Maar waar het project voor staat, is wel degelijk wervend. We zijn onderweg naar een hoogwaardig openbaar vervoer en vandaag is de eerste grote stap gezet. Het busvervoer gaat steeds meer overeenkomsten tonen met de metro. De aankomsttijden worden bij iedere halte getoond op een reisinformatiesysteem, de doorstroming wordt beter en de wachttijden korter."

Het reisinformatiesysteem toont de werkelijke aankomsttijden van de bussen dankzij een GPS-systeem. En als een bus vertraging heeft, wordt ook dit zichtbaar gemaakt.  En bij verkeerslichten krijgen bussen voorkeursbehandelingen.

Ook zijn de haltes zelf aangepast. Er is een letterlijk laagdrempelige instap, er zijn noppentegels geplaatst en bij stoplichten zijn ratelaars aangebracht. Bijzonder is de verlichting bij de haltes op de Ketelweg, want naar mate het 's avonds donkerder wordt, wordt de verlichting meer gedimd.

Wethouder Van Leeuwen beseft dat het fileprobleem hiermee niet is opgelost, maar dat het wel een stap in de goede richting is.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.