Papendrecht doorloopt aansluittoets BAG met succes

18 december 2008

PAPENDRECHT - De gemeente Papendrecht heeft als eerste Drechtsteden gemeente de aansluittoets Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) met goed gevolg doorlopen. Dit betekent dat de lokale BAG-registratie op een correcte manier kan communiceren met de landelijke voorziening BAG (de optelsom van alle gemeentelijke BAG’s). De aansluittoets is een van de eerste stappen in het proces van aansluiting op de landelijke voorziening BAG. De andere Drechtsteden gaan het goede voorbeeld van Papendrecht volgen.

Waarom BAG?
Vergunningen verlenen, huursubsidie toekennen of criminelen opsporen. Om haar werk te doen, heeft de overheid gegevens nodig. Véél gegevens, vastgelegd in maar liefst 30.000 verschillende systemen. Dat moet anders. Minder versnipperd, eenvoudiger. Daarvoor zijn er de basisregistraties. Steeds alle informatie die bij elkaar hoort op één plek verzamelen. Dat is in essentie een basisregistratie. Waar het uiteindelijk om gaat, is dat de losse basisregistraties als één logisch, samenhangend geheel gaan werken. Zodat bij het beantwoorden van een vraag of het oplossen van een probleem direct alle relevante gegevens u it verschillende registraties bij elkaar kunnen komen.

Belangrijke redenen om de basisregistraties op te zetten, zijn klantgerichter werken en administratieve lastenverlichting. Waarom zou je als burger of bedrijf in alle contacten met de overheid steeds opnieuw al je gegevens moeten geven? Die zijn toch al lang bekend! Met de basisregistraties worden de gegevens gemakkelijk toegankelijk voor de overheidsinstanties die ze voor hun taken nodig hebben. Sterker nog, het ‘vragen naar de bekende weg’ mág straks niet meer. Alle overheidsorganisaties zijn verplicht gebruik te gaan maken van de basisregistraties.
 

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.