Oud en nieuw.... een groot feest!

17 december 2008

PAPENDRECHT - De jaarwisseling moet een knalfeest worden! Het is het streven van gemeenten, brandweer en politie om er samen met de inwoners van Zuid-Holland-Zuid een feest van te maken zonder overlast, vernielingen en vechtpartijen. Jongeren krijgen tips en volop de gelegenheid om er een echt leuk Oud en Nieuwfeest van te maken.


Mocht er ondanks dat toch iets mis gaan, dan kunnen de inwoners van de regio meewerken aan een veiliger Oud en Nieuw door 112 te bellen op het moment dat zij een strafbaar feit zien gebeuren. Oud en nieuw is……… nieuwe vrienden maken!


Vorige jaarwisseling verliep in vergelijking met voorgaande jaren al rustiger. Ook deze keer moet Oud en Nieuw een feest worden. Om dat te realiseren hebben gemeenten, brandweer en politie gezamenlijk campagnes opgezet gericht op de jeugd en jongeren en de inwoners van Zuid-Holland-Zuid.
De meeste jongeren weten wel wat echt feesten is. Echter een relatief kleine groep heeft blijkbaar het idee dat bij Oud en Nieuw drank, vernielen en vechten hoort.


Heel belangrijk is dat jongeren zich niet vervelen en dat zij weten waar de leuke feesten in hun omgeving worden georganiseerd. Op plekken waar veel jongeren komen hangen affiches: ‘OUD EN NIEUW is….. nieuwe vrienden maken’ welke de
aandacht trekken en vermelden dat op oudennieuwevrienden.nl de feesten te checken zijn.

De poster beeldt uit dat nieuwe vrienden maken in de cel (na vernielen of vechten) in de praktijk niet zo aantrekkelijk blijkt te zijn, als nieuwe vrienden maken op een leuk Oud en Nieuwfeest.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.