Tweede Speedowedstrijd voor Geulzwemmers

15 december 2008
Tweede Speedowedstrijd voor Geulzwemmers

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag werd in Dordrecht de tweede Speedowedstrijd gezwommen, een wedstrijd waarbij alleen de jongere zwemmers aan de start komen. Tijdens deze Speedowedstrijden worden de wat langere nummers gezwommen, voor veel beginnende zwemmertjes is dit de eerste keer dat ze zo’n langer nummer zwemmen.

Er werden zaterdag 19 persoonlijke records gezwommen, met als uitschieter de bijna 19 seconden die Rob van Leeuwen van zijn beste tijd afzwom op de 200 rug. In de categorie minioren 2 en 3 zwommen Esmee Roodenburg, Sofia de Graaf en Dané van Wijngaarden voor het eerst 100 rug en deden dat niet onverdienstelijk. Op de 100 vrij haalde Dané van Wijngaarden een mooie derde plaats. Bij meisjes minioren 4 kwamen Angela Boon en Britt Jansen voor het eerst aan de start op 100 rug en 100 vrij. In de categorie jongens minioren 5 was er een knappe tweede plaats voor Bas van Middelkoop op de 50 vlinder. Ben Muller en Tom Stehouwer zetten een mooi PR op de klokken. Meisjes minioren 5 kwamen aan de start op de 200 vrij, voor Iris van Valen en Diane Vink was dit de eerste keer. Sabrina de Graaf zwom een knap PR op deze afstand. In de categorie jongens minioren 6 was er op zowel de 200 wissel als de 100 vrij een tweede plaats voor Yaro Roodenburg. Nick Molle en Joran Bakema verbeterden zich allebei op de 100 vrij.

De oudste zwemmers, junioren 1 en 2, zwommen de zware 200 vlinder. Voor Anne Duijndam, Rachel Seesink, Priscilla Boon, Emese Ramstijn, Latona Baart en Jesse de Win was dit de eerste keer dat zij deze afstand zwommen. Tim Muller en Djamari Oetringer zwommen naar een mooi PR. Op de 200 rug slaagde Jesse de Win erin om met 2.47.46 het clubrecord onder de 12 en onder de 13 jaar aan te scherpen. Deze tijd leverde hem een vierde plaats op. Sophia van Maren zette bij haar eerste 200 rug een fraaie tijd neer.

Zaterdagavond werd in het thuisbad de Hooght de Monsterestafette gezwommen, een estafette die in totaal ruim een uur duurt en waarin allerlei zwemslagen aan bod komen variërend van 400 wissel tot 50 vrij. De Geul deed met twee teams mee aan deze estafette, met zwemmers van 10 tot 25 jaar, en verder waren er nog vier deelnemende teams van andere verenigingen. Na ruim een uur zwemmen onder luide aanmoedigingen van publiek en teamgenoten bleek dat het eerste team van de Geul beslag had gelegd op de derde plaats en het tweede team op de vijfde plaats. De winnaar was, zoals alle afgelopen jaren, ZOB’66 uit Oud Beierland.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.