Drechtstreek met verlies de winterstop in

15 december 2008
Drechtstreek met verlies de winterstop in

PAPENDRECHT - Op een keihard bevroren veld, geplaagd door een ijzige wind, ging het thuisspelende ASH zaterdag met de winst aan de haal: 2-0. Dat het voor Drechtstreek een teleurstellende middag werd, staat wel vast. Naast de blessure van Stefan van Groningen werd trainer Jan Kroos tijdens de warming-up ook nog geconfronteerd met een blessure van Martijn de Jong die zijn voetbalkleding weer uit kon doen. Kroos was daarom genoodzaakt om zijn opstelling, waarin A-junior Ton Groffen opnieuw een basisplaats had,  op het laatste moment nog te wijzigen. 

De strijd ging tijdens de eerste helft gelijk op en zowel ASH als Drechtstreek kreeg verschillende kansen. Op slag van rust maakte Erwin van der Heiden op zo’n vijftien meter buiten het strafschopgebied een overtreding op ASH uitblinker Arno van Noord. Laatstgenoemde nam zelf de vrije trap en was keeper Marco Bogaard net te slim af. De bal ging via zijn handen keihard in de rechter kruising van het doel: 1-0. 

Tijdens de eerste 20 minuten van de tweede helft jaagde Drechtstreek op de tegentreffer maar alle pogingen om te scoren liepen mis, hetzij doordat er net naast of over werd geschoten, hetzij doordat er net op het juiste moment een duwtje werd uitgedeeld waardoor een speler uit balans raakte. Het verhaal wordt wat eentonig maar van de slimheid waarmee  de tegenstanders Drechtstreek vaak letterlijk maar ook figuurlijk uit balans brengen kan Drechtstreek nog veel leren. De jonge ploeg is er niet gehaaid genoeg in om scheidsrechter en tegenstanders te bespelen.  Wat dat laatste betreft kon het zaterdag een voorbeeld nemen aan de manier waarop Stefan Jonkman tweede geel kaart kreeg aangesmeerd en dus het veld kon verlaten.  De toch al wat nukkige Zeeuwse scheidsrechter Bruinooge, die met zijn rug naar Stefan Jonkmand gekeerd stond, hoorde een speler van ASH gillen en besloot daarop om Jonkman geel te geven, zonder dat hij een eventueel door hem gemaakte overtreding zelfs maar had kunnen waarnemen. Toen dat gebeurde had Luke van Noord net al voor de 2-0 gezorgd uit een counter na een schlemielig gemiste kans van Jan Abaisa. Hij liet de strakke voorzet van invaller Boy van Dijk iets te ver voor zich uit springen en miste daarmee de gelijkmaker doordat de goed uitkomende doelman Tobi Bambacht hem te snel kon zijn.

Zo eindigde de laatste wedstrijd voor de winterstop met een teleurstellend verlies en wacht trainer Kroos de taak om zijn team weer scherp en fit  te krijgen voor de hervatting van de competitie. Hij zal eind januari nog geen beroep kunnen doen om Bobby Erkelens, die dan de laatste wedstrijd van zijn schorsing uit zit en evenmin op Jan Abaisa die tegen zijn vierde gele kaart aanliep. De verwachting is dat hij wel weer zal kunnen beschikken over de geblesseerden Martijn de Jong en Stefan van Groningen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.