PKC te sterk voor TOP

15 december 2008
PKC te sterk voor TOP

PAPENDRECHT - PKC heeft de eerste thuisoverwinning behaald in deze editie van de Korfbal League. Tegenstander TOP uit Sassenheim werd op bijna alle schijven geklopt en derhalve stond er een 26-19 eindstand op het scorebord. Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat de overwinning zo groot zou uitvallen. Een 6-3 voorsprong na twaalf minuten werd geëgaliseerd, waarna de thuisploeg opnieuw iets wegliep (8-6). Op dat moment miste TOP een strafworp. De aansluitende treffer kwam even later wel (8-7), maar dat had al heel wat kracht gekost bij de ploeg van Hans Heemskerk. Geduldig bouwde PKC daarna aan een voorsprong bij de rust (12-7), waarbij die laatste treffer drie seconden voor de thee kwam.

Na de rust was het aanvankelijk een gelijkopgaande strijd. Na 36 minuten was het 14-9 en daarna werd geleidelijk gewerkt aan het vergroten van de voorsprong. Zes minuten voor tijd loste Nadhie den Dunnen Bianca Joustra af en kwam Jeroen Euser in het veld voor Rutger Sijstermans.
Alle basisspelers kwamen in deze wedstrijd tot scoren. Eindstand: 26-19.

Doelpunten PKC/LukassenBoer: Leon Simons 5x, Henk Fokker 4x, Suzanne Struik 4x, Mady Tims 4x, Bianca Joustra 3x, Reinier Plantinga 2x, Rutger Sijstermans 2x, Nadhie den Dunnen 1x, Saskia de Graaf 1x.

Foto: Peter Besemer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.