Voorwinden en gemeente zoeken nog naar oplossing

12 december 2008

PAPENDRECHT - De onderhandelingen tussen de gemeente Papendrecht en modezaak Voorwinden slepen zich voort zonder dat er zicht is op een oplossing. Intussen is Voorwinden in hoger beroep gegaan en houdt wethouder Tegelaar zijn mond stijf dicht.

Afgelopen donderdag tijdens de gemeenteraadsvergadering in het Papendrechtse gemeentehuis stelde A. Rietveld van de ChristenUnie de vraag naar de stand van zaken van de bemiddelingspoging. Die bemiddeling was in gang gezet door de rechtbank in Dordrecht.

Voorwinden was voor de rechter gedaagd door de gemeente Papendrecht, die vond dat de modezaak zijn afspraak na moest komen. De gemeente heeft in de afgelopen anderhalf jaar veel tijd en geld gestoken in het maken van plannen, het opstellen van vergunningen, en het bouwrijp maken van de grond aan de Markt, waar Voorwinden zich zou vestigen met een modezaak.

Hoger beroep
De bemiddelingstermijn is onlangs verstreken, maar wethouder Tegelaar wilde niets zeggen over de stand van zaken in het overleg. Ook na een herhaalde oproep van raadslid Rietveld bleef de wethouder zwijgen.
Het enige wat hij zei, was dat de zaak ‘onder de rechter zit’. Dit betekent volgens gemeentelijk voorlichter Wilma Havermans dat Voorwinden gebruik heeft gemaakt van de juridische mogelijkheid om in hoger beroep te gaan tegen de eis van de gemeente Papendrecht om de grond aan de Markt te kopen.

“De rechter heeft bepaald dat de gemeente en Voorwinden ernaar moeten streven er samen uit te komen. Aan die uitspraak wordt gevolg gegeven door met elkaar in gesprek te blijven”, aldus Wilma Havermans.

Aanvankelijk zou er in januari 2008 gestart worden met bouwen. Later volgde er uitstel, en wat Voorwinden betreft kan dat omgezet worden in afstel. De grond rondom het flatgebouw aan de markt ligt nu al maanden braak.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.