Schakers op kop ondanks gelijkspel

11 december 2008
Schakers op kop ondanks gelijkspel

PAPENDRECHT - De schakers van Papendrecht/Alblasserdam hebben een teleurstellend gelijkspel behaald tegen hekkensluiter Nieuwerkerk aan den IJssel. Ondanks dat blijft het team koploper. Van onderschatting tegen de Nieuwerkerkers was geen sprake. De krachtsverschillen in de 2e klasse zijn erg klein, zo bleek ook in deze match. Meinte Smink en Kees Brinkman zorgden nog wel voor een comfortabele voorsprong van twee punten, maar Philip Kraaiveld en invaller Magnus Souverein moesten een nul accepteren. Op de overige vier borden werd remise gespeeld. Ook het derde team van Papendrecht/Alblasserdam leed een nederlaag, tegen Sliedrecht, en moest daardoor de koppositie prijsgeven.

In de interne competitie gaat Meinte Smink aan de leiding, op ruime afstand gevolgd door Magnus Souverein en Marius de Wit.
De uitslagen van de interne partijen: Arie de Kluijver - Pieter Modderkolk 0-1; Johnny Nap - Gerrit de Jong 0,5-0,5; Léjanne van de Beukel - Wim de Koning 0-1; Theo Punt - Joop Herwig 1-0; Wim Roodnat - Koert Timmerman 1-0; Wim Goossens - Louis Kemper 1-0; Teus Punt - Jack de Ruijter 1-0; Alexa van Empel - Diana Gairabekova 0-1. In de jeugdcompetitie blijft Michael Bijkerk ongenaakbaar. Remco Schimmel volgt op slechts een halve punt achterstand.
   
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.