Drie sprintkampioenen bij de geul

08 december 2008

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag werden in Dordrecht de regionale sprintkampioenschappen gehouden. Voor elke leeftijdscategorie staan er drie sprintnummers ( = 50 meter) op het programma. Per categorie komen de snelste 24, bij de jongeren, of 16, bij de wat ouderen, zwemmers van de kring Rotterdam aan de start en zij proberen de titel sprintkampioen in de wacht te slepen.
De zwemmers van de Geul waren met een behoorlijke groep naar Dordrecht vertrokken en deden daar goede zaken; er werden maar liefst 40 persoonlijke records gezwommen met als PR van de dag de ruim 4,5 seconden die Joran Bakema van zijn beste tijd afhaalde op de 50 rug.


De heren van de Geul deden ook tijdens deze wedstrijd van zich spreken door op drie van de vier nummers een één-tweetje neer te zetten. Op de 50 rug was de kringtitel voor Ivan van Omme en het zilver voor Yuri van Omme, op de 50 vrij was Robbert Donk de snelste en tikte Wouter de Win als tweede aan en op de 50 vlinder pakte Wouter de Win de titel terwijl Robbert Donk de tweede plaats opeiste.
De 26.36 van Wouter was tevens goed voor het clubrecord op deze afstand.
Bij de jongste zwemmers, minioren 6, maakten Yaro Roodenburg en Joran Bakema er een prima middag van door ieder drie PR’s neer te zetten. Bij de meisjes zette Latona Baart twee PR’s op de klokken.


In de categorie jongens junioren 1 slaagde Jesse de Win erin om drie keer het zilver te bemachtigen, zowel op de rug, als de school als de vrij. Op de 50 rug pakte hij met 33.54 ook het clubrecord onder de 12 en de 13 jaar op deze afstand en op de 50 school was zijn tijd van 37.89 eveneens goed voor een clubrecord. Djamari Oetringer zwom naar twee PR’s.
Tim Muller, Beau Hagenstein en Rob van Leeuwen zetten bij jongens junioren twee ieder drie mooie PR’s op de klokken.


In de categorie junioren 4 zette Jasper de Win op de 50 rug het clubrecord onder de 15 jaar op 31,34 en op de 50 school scherpte hij het clubrecord aan tot 33,89. Beide afstanden leverden hem een vierde plaats op. Op de 50 vlinder tikte Jasper aan met dezelfde tijd als de nummer een maar helaas voor hem kreeg hij de B-tijd toegewezen en dus een zilveren medaille. Zijn tijd van 28,09 was wel goed voor het clubrecord onder de 15 en onder de 16 jaar. Bas van den Sigtenhorst wist zich op alledrie de afstanden flink te verbeteren.
In de categorie jongens jeugd 1 waren er twee mooie PRs voor Jeroen van Dijk.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.