Kerst ‘Praise in Papendrecht’ pakt groot uit

05 december 2008
Kerst ‘Praise in Papendrecht’ pakt groot uit

PAPENDRECHT - Praise in Papendrecht organiseert op zaterdag 20 december twee Kerstconcerten. De eerste is speciaal voor de kinderen, de tweede voor iedereen.

Niemand minder dan het bekende gospelduo Marcel en Lydia Zimmer treden zowel 's middags voor de kinderen als 's avonds voor de volwassenen op. 's Middags treedt bovendien kinderkoor Friends op. De begeleidingsband staat eveneens op het podium van de Sionskerk aan de Rubensstraat. "We hopen dat we die zaterdag een oase van rust en bezinning kunnen creëren voor de bezoekers", vertelt Simone Rietveld van Praise in Papendrecht (PiP). "Het is goed om jezelf af en toe de vraag te stellen 'waar leef ik voor?' Juist met Kerst is het de tijd om stil te worden. En we willen met elkaar God aanbidden en Hem grootmaken."

Witte Kerst
Thema van het avondconcert is 'White Christmas'. Nostalgische beelden van besneeuwde heuvels en arresleeën komen dan gelijk naar boven. De organisatoren doelen echter op een andersoortige 'witte Kerst'. Simone: "De grote vraag daarbij is; kan jouw Kerst ook wit zijn zonder sneeuw?" Enigszins cryptisch misschien voor mensen die daar niet zo in thuis zijn. Bedoeld wordt het schoonmaken van zonde door Jezus Christus. Zijn geboorte wordt gevierd met Kerst. Bij het kinderconcert staat het thema 'Ga je mee op zoek' centraal. De liedjes die zij gaan zingen, staan al op de website.

Blijvertje
Nu Praise in Papendrecht met vier geslaagde concerten in het afgelopen jaar een blijvertje geworden is, hebben de organisatoren besloten om er een officiële stichting van te maken. Afgelopen vrijdag passeerde akte bij de notaris, zoals dat officieel heet. "Nu het een wat vaster karakter heeft gekregen, willen we dat ook vastleggen. Dat geeft duidelijkheid richting onze donateurs, waarvan we er gelukkig veel hebben, en het geeft aan dat we serieus verder willen gaan."
Voor volgend jaar staan er al vier concerten in de agenda. Wanneer het kinderconcert van 20 december aanslaat, zullen er in het komende jaar zeker nog meer van gehouden worden.

Het kinderconcert begint om 16.00 uur en het avondconcert om 20.00 uur. De toegang is beide keren gratis. Wel zal er een collecte worden gehouden, waarvan de opbrengst gaat naar Kinderdorp Hebron op Curaçao. Voor meer informatie over Hebron: www.hebron.an. Voor meer informatie over het concert: www.praiseinpapendrecht.nl.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.