Boskalis ziet af van voornemen openbaar bod op Smit

04 december 2008

PAPENDRECHT - Onder verwijzing naar de persberichten van 15 september 2008 en 10 oktober 2008 met betrekking tot het voornemen van Koninklijke Boskalis Westminster N.V. ( Boskalis ) een openbaar bod (het Bod ) uit te brengen op alle uitstaande gewone aandelen in het geplaatste kapitaal van Smit Internationale N.V. ( Smit ), kondigt Boskalis aan af te zien van het voorgenomen Bod.

Peter Berdowski, CEO Boskalis:
De afgelopen maanden hebben wij overleg gevoerd met Smit, zowel op het niveau van de Raad van Bestuur als dat van de Raad van Commissarissen. Daarbij zijn van beide kanten diverse splitsingsscenario s van Smit voorgesteld en met elkaar besproken. Helaas zijn wij niet met elkaar tot een transactiestructuur kunnen komen die wordt ondersteund en aanbevolen door de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van Smit.

Met het oog op de gewijzigde omstandigheden op de financiële en overige markten achten wij het niet verantwoord een openbaar bod door te zetten dat niet kan rekenen op de steun en medewerking van de Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen van Smit. Koninklijke Boskalis Westminster nv is een internationaal opererend concern met een leidende positie op de wereldmarkt van baggerdiensten. De kernactiviteiten van Boskalis zijn aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, creatie van land in water en bescherming van kusten en oevers. Met belangrijke thuismarktposities in Europa en daarbuiten richt de onderneming zich op alle in de baggersector voorkomende diensten. Daarnaast heeft zij posities in strategische partnerships in het Midden-Oosten (Archirodon) en in offshore dienstverlening (Lamnalco). Boskalis heeft de beschikking over een veelzijdige vloot van meer dan 300 units en is actief in circa 50 landen, verspreid over vijf continenten. Boskalis heeft (inclusief zijn aandeel in partnerships) circa 8.000 medewerkers in dienst.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.