Echtpaar De Jong-Pel 60 jaar getrouwd

03 december 2008
Echtpaar De Jong-Pel 60 jaar getrouwd

PAPENDRECHT - Op woensdag 3 december bezocht burgemeester De Bruin het echtpaar De Jong-Pel in het Golden Tulip hotel om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijk.

Jan-Drewes de Jong van 80 jaar en zijn 82-jarige vrouw Jantje de Jong-Pel komen allebei uit Friesland en zijn nog altijd erg betrokken bij hun familie en de gebeurtenissen in de wereld. Verder zijn ze erg bescheiden en houden er eigenlijk niet zo van om in de belangstelling te staan.

Jan- Drewes en Jantje kwamen elkaar in het oorlogsjaar 1942 op 14- en 16-jarige leeftijd tegen. In 1948 trouwden ze en vanaf 1949 kregen ze kinderen: Piet (1949), Annet (1953), Elfriede (1956), Frank (1960) en Jan-Amse (1964). In 1966 verhuisde het gezin naar Papendrecht. Vanuit de nieuwe woning aan de Rubensstraat was het destijds nog mogelijk Oud-Alblas te zien liggen. De kinderen vonden het geweldig, zoveel ruimte om te spelen. Het echtpaar heeft verder nog 6 kleinkinderen gekregen.

Tot zijn vervroegd pensioen werkte Jan-Drewes als administrateur bij Visser en Smit. Jantje werkte in de jaren zeventig enkele jaren als typlerares op de Bernhard MAVO, De Lage Waard en de Keijzerweerd. Daar zag ze heel wat leerlingen aan zich voorbij trekken. Nog steeds hebben jongeren een speciaal plekje in haar hart.

Op het feest waren ook heel wat gemeenteleden van hun gemeente "De Schuilplaats" aanwezig, waar ze nog altijd actief gemeentelid zijn. Jan-Drewes houdt net als zijn vrouw erg veel van lezen. Jantje de Jong houdt bovendien ook erg veel van muziek luisteren.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.