Slotwedstrijden najaarscompetitie bij TTV Papendrecht

01 december 2008
Slotwedstrijden najaarscompetitie bij TTV Papendrecht

PAPENDRECHT - Afgelopen week werden de laatste wedstrijden gespeeld van het najaarsseizoen tafeltennis. De topteams speelden een uitwedstrijd en sloten het seizoen naar behoren af. Papendrecht 1 won met 1-9 van het gedegradeerde Xerxes 1 en handhaaft zich in de 1e klasse met een verdienstelijke tweede plaats en team 2 won met 4-6 in Den Haag van Flamingo’s 1 waarmee het een veilige 4e plaats in de 2e klasse behaalde.
Papendrecht 3 had in het begin van het seizoen nog kampioensinspiraties, maar noteerde de laatste weken maar magere resultaten. Een gelijkspel bij Dordrecht 5 betekende uiteindelijk de 3e plaats in hun 2e klasse.
Vrijdagavond vond Papendrecht 4 thuis in De Kooy zijn Waterloo tegen mede-degradatiekandidaat Pijnacker 1. Team 4 stond bij aanvang één punt voor op de bezoekers en zou aan een gelijkspel genoeg hebben om zich te handhaven in deze 2e klasse, maar het werd een deceptie, een dikke 2-8 nederlaag. Alleen Bas van Oers en Frank van Wijngaarden wisten een duel te winnen. De voor de geblesseerde Willem-Jan Lindhout invallende Hanno van Sintmaartensdijk bleef helaas met lege handen.
Met zijn eigen team 5 beleefde Hanno wel een heel bijzondere competitiesluiting. Zowel Serve 1 uit Hendrik Ido Ambacht als Dordrecht 7 als Papendrecht 5 eindigden met 60 punten en het onderlinge resultaat tussen alle drie de teams was exact hetzelfde. Aan de competitieleider de taak om de gespeelde games van de 6 relevante wedstrijden te tellen met als eindresultaat dat Serve 1 als kampioen uit de telling kwam.
De avond had toch nog een feestelijk tintje. Papendrecht 7 had begin november al het kampioenschap in de 5e klasse behaald en werd vrijdag na de laatste thuiswedstrijd in de bloemen gezet. Helaas bleef het dit seizoen bij maar één feestje en degraderen er bij de senioren dit najaar liefst 4 teams. Op de foto v.l.n.r. Nazim Gündem, Ron Keereweer, Matthijs van Hoek en Rob van Lambaart.

Ook de Papendrechtse jeugd speelde zaterdag de laatste seizoenswedstrijd. In het algemeen kan gesteld worden dat de jeugd goed gepresteerd heeft, met uitzondering van de jeugdselectie die het laatste seizoen in de promotieklasse slechts één overwinning en één gelijkspel noteerde.
Ook dient vermeld te worden dat team 4 de kans op een kampioenschap in de 4e klasse door winst tegen Sliedrecht Sport 1 zaterdag wel heel nadrukkelijk heeft laten liggen. In plaats van een 4-6 zege stond er op het eind van de wedstrijd een dikke 10-0 uitslag op het wedstrijdformulier.
Gelukkig blijft er nog het kampioenschap van jeugdteam 3 in de 3e klasse. Laurens Langeveld, Jamie de Waardt, Pascal van Hoek en Kevin Nugteren worden gehuldigd tijdens het kersttoernooi op 18 december a.s.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.