Drechtstreek speelt gelijk tegen Pelikaan

01 december 2008
Drechtstreek speelt gelijk tegen Pelikaan

PAPENDRECHT - In een aardige wedstrijd op Sportpark Oostpolder konden beide ploegen tevreden zijn met één punt. Al enkele minuten na aftrap keek Drechtstreek tegen een 0-1 achterstand aan na een doelpunt van  Patrick van Engelen. Even leek het er op dat Drechtstreek een lastige middag zou krijgen maar binnen enkele minuten kantelde de wedstrijd en scoorde Stefan Jonkman uit een goed genomen vrije trap de 1-1, snel daarna gevolgd door een doelpunt van Jan Abaisa. Zo stond er binnen een kwartier al de 2-1 op het bord. Drechtstreek kreeg nog meer kansen toen Jan Abaisa alleen voor keeper Epping kwam te staan en Stefan Jonkman keihard op de paal knalde, maar de 3-1 werd niet gehaald. Ongeveer een kwartier voor het eind van de eerste helft was Larry Overgaauw namens Pelikaan goed voor de gelijkmaker: 2-2.

Die tussenstand bleek ook de eindstand te zijn want er werd niet meer gescoord. Trainer Jan Kroos, die enkele jaren geleden trainer van Peilkaan was, vond dat zijn elftal in de tweede helft beter georganiseerd speelde. In eerdere wedstrijden tijdens deze competitie slaagde zijn ploeg er niet altijd in om tot aan de laatste minuut genoeg druk op de tegenstander te houden en dat was nu duidelijk anders.  Er waren complimenten alom voor het goede keeperswerk van doelman Marco Bogaard die zijn ploeg met enkele goede reddingen in de wedstrijd hield. De ploeg zal het wel enkele wedstrijden zonder Bobby Erkelens moeten stellen want die werd een kwartier voor het einde van de wedstrijd met een direct getrokken rode kaart van het veld gestuurd na een te harde tackle op zijn tegenstander. Drechtstreek staat door het gelijke spel op de zesde plaats op de ranglijst en Pelikaan zakte van de tweede naar de derde plaats.

Zaterdag wacht Drechtstreek de thuiswedstrijd tegen alweer de eerste returnwedstrijd van deze competitie tegen Tricht.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.