De Geul gaat door met goede prestaties

01 december 2008

PAPENDRECHT - In het Papendrechtse zwembad de Hooght werd dit weekend de tweede ronde van de regionale ZRO competitie gezwommen. Tijdens de eerste ronde hadden de zwemmers van de Geul zo goed gepresteerd dat de ploeg op de zesde plaats in de totaalstand eindigde wat zou betekenen: deelname aan de A-competitie. De laatste keer dat de Geul op het hoogste niveau actief was in deze competitie is zo’n acht jaar geleden dus de verwachtingen waren hooggespannen. Ook tijdens deze tweede wedstrijd is er door alle Geulzwemmers weer uitstekend gezwommen, het is nu even afwachten wat het eindresultaat zal zijn en in welke klasse de overige drie wedstrijden gezwommen gaan worden.


De middag begon met de 4x50 vrij estafette voor meisjes jeugd en het team met Carmen Baart, Rachel Muller, Chadassa Mannee en Carmen Muilwijk pakte hier de derde plaats. Het jongens junioren 4 team met Tim Muller, Bas van den Sigtenhorst, Jasper de Win en Jesse de Win zwom overtuigend naar een tweede plaats.
Bij de 200 vrij heren zwom Robbert Donk naar het goud in een tijd van 1.55.38, een verbetering van zijn eigen clubrecord. Op de 100 vlinder tikte Wouter de Win een honderdste na de nummer een aan en zijn zilveren tijd van 59.95 was eveneens goed voor een clubrecord.
Carmen Baart won het brons op de 50 vrij bij meisjes jeugd. In de categorie jongens junioren 4 pakte Jasper de Win het goud op de 50 vrij in 25.85, een tijd die goed was voor het clubrecord en een startbewijs voor het NJK lange baan. Op de 100 wissel voegde Jasper er nog een bronzen medaille aan toe.


Tim Muller won een bronzen medaille op de 100 wissel bij jongens junioren 2. Op de 50 rug kwam Jesse de Win 2 honderdste tekort voor het brons maar zijn 34.40 betekende wel een verbetering van het clubrecord onder de 12 en de 13 jaar.
De jongste zwemmers zwommen 100 vrij met een zilveren medaille voor Sabrina de Graaf en Yaro Roodenburg en een bronzen medaille voor Ben Muller. Nick Molle pakte het brons op de 50 school.
Bij de afsluitende 4x50 vrij estafette voor heren kreeg het Geulteam met Robbert Donk, Ivan van Omme, Yuri van Omme en Wouter de Win het publiek weer op de banken. In 1.37.53 zwommen zij naar een eerste plaats en doken 5 seconden onder de limiet voor het NK sprint in 2009. Robbert Donk stelde als startzwemmer met 23.65 zijn eigen clubrecord op de 50 vrij weer wat scherper.
En nu maar afwachten in welke klasse de Geul verder zal zwemmen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.