PKC verliest in drie minuten van Dalto

01 december 2008
PKC verliest in drie minuten van Dalto

PAPENDRECHT - De confrontatie tussen PKC en Dalto werd, net als in voorgaande jaren, een ware slijtageslag met veel fysieke inzet en bij momenten fraaie staaltjes korfbal. Het toegestroomde publiek zal zich geen moment verveelt hebben op de Oostpolder, al heerste er bij afloop een gevoel van algehele teleurstelling na een tweede nederlaag in eigen huis in een week tijd. Verwend door de resultaten in het verleden wordt de lat voor het vernieuwde team van Jan de Jager en Ben Crum nog steeds heel hoog gelegd, ook al weet men dat er veel gewijzigd is dit seizoen. Net als tegen Fortuna verleden week, lieten de Papendrechters zich de wedstrijd in enkele minuten ontglippen, waarna de opgelopen achterstand niet meer kon worden goed gemaakt. De 20-25 mag enigszins geflatteerd genoemd worden, want zo slecht was het Papendrechtse spel nu ook weer niet. Het geeft zeker hoop voor de toekomst, maar PKC zal dan wel op de beslissende momenten beter bij de les moeten zijn.

Een flitsende start bracht PKC binnen de minuut op 2-0. Met twee fraaie doorloopballen en een afstandschot werd de marge vervolgens naar 5-1 uitgebouwd en leek het voortvarend te kunnen gaan met de groen-witten deze middag. Maar Dalto wilde hier niet aan meewerken en knokte zich letterlijk in de wedstrijd terug. Het spel werd fysieker, waarbij met name de duels tussen Leon Simons en Jos Rosenboom opvielen, die tot het randje gingen en waarbij de scheidsrechter niet altijd de juiste beslissing nam. Bij 5-3 kreeg Dalto een (onterechte) strafworp toegekend, wat leidde tot een gele kaart voor een fel agerende Leon Simons. Dalto kon aanhaken en nam naarmate de eerste helft vorderde steeds meer het initiatief over. Van 8-5 werd het 8-8 zeven minuten voor de rust en vervolgens 8-9. PKC ging teveel mee in het fysieke gevecht, waarin het de mindere was van de Driebergenaren en waardoor het teveel balverlies leed. Bij 10-10 kreeg Ben Crum vanwege opmerkingen naar de scheidsrechter het geel voorgehouden. Kort voor de rust nam Dalto opnieuw voorsprong: 11-12.

De eerste minuten van de tweede helft wist Dalto door te drukken en ineens was er een gat van vijf in het voordeel van de geel-zwarten: 11-16. PKC maakte in die fase een wat machteloze indruk. Halverwege de tweede helft stond er 16-21 op het scorebord. Pas toen begonnen de Papendrechters weer beter te korfballen en met nog zeven minuten te spelen was men tot 19-21 teruggekomen en leek de aansluiting weer mogelijk. Maar Dalto liet het niet zover komen en de 19-22 brak het Papendrechtse verzet. Dalto kon toen uitlopen naar 19-25 en won uiteindelijk verdiend met 20-25.

Foto: Peter Besemer

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.