Tien slapende Pieten op podium van ‘t Kofschip

01 december 2008
Tien slapende Pieten op podium van ‘t Kofschip

PAPENDRECHT - Op basisschool 't Kofschip locatie De Wielen werden donderdag tien slapende Pieten aangetroffen.

Ze waren na het schoenen vullen in slaap gevallen op het podium. Er stond ter decoratie al een bed op het podium. Een Piet was er in gaan liggen en de rest was erbij gekropen,weliswaar niet allemaal in het bed, maar er naast of er omheen.

Ze hadden gelukkig de schoenen gevuld, maar de kinderen hadden al snel door dat er iets niet klopte. De rommel was dit jaar achterwege gebleven. Na een speurtocht door de hele school ontdekten de kinderen van de groepen 1 tot en met 4 dat de gordijnen bij het podium gesloten waren. Juf Jeannet en juf Conny durfden te kijken en vonden daar  de tien slapende pieten.
De Piet in het bed werd wakker gemaakt. Dit bleek een rijm en rap piet te zijn. Op alles wat de juffen vroegen, werd gerijmd. Zo ontstonden er grappige woorden en opmerkingen. Dit vonden de kinderen natuurlijk geweldig.
Toen er navraag werd gedaan waarom ze nou zo moe waren, vertelde de rijm-piet dat hij sinds de kinderboekenweek ook zo graag wilde rijmen en rappen. Alle pieten deden toen mee. En als je dat de hele dag doet, word je wel een beetje moe! De kinderen begrepen dat. Ze rapten gewoon een liedje mee en twee kinderen uit groep 6, Levi en Tobie, gaven nog samen met de Pieten een rapshowtje weg.
 
De Pieten voelden zich naderhand  een beetje schuldig en besloten voor de kinderen een circuit klaar te zetten, waarbij de kinderen allerlei activiteiten konden doen om een pietendiploma te verdienen. Zo was er onder andere taai-taai versieren, stokpaarden race, wortel-poepen en daken balanceren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.