Kader Abdolah boeit tot laatste minuut

27 november 2008
Kader Abdolah boeit tot laatste minuut

PAPENDRECHT - Onder grote belangstelling heeft de Nederlands-Iraanse schrijver Kader Abdolah vanavond een voordracht gehouden over zijn recente werk en de motieven die hem daarbij gedreven hebben. De avond was georganiseerd door de sectie Letteren van de st. CRP.

Ruim 100 aanwezigen hingen aan Kader Abdolahs lippen terwijl hij vertelde over zijn boek Het huis van de moskee en zijn vertaling van de Koran. Nadat hij in de pauze boeken gesigneerd had, beantwoordde de schrijver vragen. Hij pleitte naar aanleiding van vragen over zijn Nederlandse vertaling van de Koran voor een Islam van liefde, die in Nederland zelf moet worden gemaakt. De strenge Islam van Ayatollahs en Saudi Arabië wees hij met kracht van de hand. De Koran is een persoonlijk boek voor thuis en niet een wetboek. Wij hebben de Nederlandse wet, volgens Kader Abdolah.

Foto: Hans Hulswit

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.