PKC verliest eerste wedstijd Korfbal League

22 november 2008
PKC verliest eerste wedstijd Korfbal League

PAPENDRECHT - Vrijdagavond openden Koog Zaandijk en Dos’46 het nieuwe zaalseizoen waarbij de regerend landskampioen direct op een eerste nederlaag werd getrakteerd (18-22). Voor wie de Nijeveners in de oefencampagne aan het werk had gezien, was dit niet geheel verrassend, maar Koog Zaandijk had toch alles op het zaalseizoen gezet? Eveneens misschien verrassend hield debutant TOP in eigen huis stand tegen Dalto (20-20).
Op zondag won NIC in Groningen met 22-18 van Blauw Wit, terwijl AKC bij het debuut geen vuist kon maken tegen DeetosSnel/Volhuis: 22-31.
Gaat het dit seizoen echt een Lotto (Korfbal League) worden?

PKC opende zaterdagmiddag tegen Fortuna uit Delft, op voorhand geen gemakkelijke opgave. Vooraf was er al veel gespeculeerd over de kracht van het vernieuwde PKC en eigenlijk wist niemand goed waar de jonge ploeg toe in staat geacht kon worden. Wordt het langzaam groeien of mogen we verwachten dat de ploeg al direct gaat bloeien?

De PKC-hal was goed gevuld zaterdagmiddag, jong en oud was naar de Oostpolder gekomen, bekend en onbekend. “ PKC verzet de bakens” was verleden jaar geroepen en mede daarom was hij, de oude grijze man, ook maar weer eens naar de PKC-hal getogen. De afgelopen jaren was hij niet zo vaak geweest, maar nu wilde hij wel eens zien wat er dan allemaal verandert was.

Het begin was rommelig, van twee kanten, met veel plaatsfouten en weinig rendement. Fortuna opende de score en PKC moest vanaf het begin achter de feiten aanlopen en proberen aan te klampen. Halverwege de eerste helft stond er slechts een schamele 2-2 op het scorebord. Tot 3-3 bleef het evenwicht in score bewaard, maar het was wel duidelijk dat Fortuna steeds beter in de wedstrijd kwam. De rebound aan Papendrechtse zijde werd steeds slechter, waardoor de Delftenaren alle mogelijkheden kregen om aan te vallen. Met nog 10 minuten te gaan tot de pauze schoot Fortuna ineens met scherp en binnen een minuut was er een gat van drie doelpunten gecreëerd: 3-6. PKC probeerde geforceerd aan te klampen, maar moest toestaan dat Fortuna via 4-8 en 6-9 naar een 6-11 ruststand kon uitlopen.

De oude grijze man ging ook maar even een biertje halen in de kantine. “Het is niet best”, zei hij. “Je kunt niet echt zien dat ze nu drie keer in de week trainen”. “Ik denk niet dat ze dit nog kunnen recht trekken”.

En hij kreeg gelijk, zeker in het eerste deel van de tweede helft. Men wilde wel, maar het lukte gewoon niet: de rebound bleef in het voordeel van Fortuna en schoten wilden er maar net niet in gaan. Tot 10-15 bleef het verschil van vijf doelpunten gehandhaafd. Even kwam er toen een opleving en viel de bal wel goed door de korf: 13-15 met nog ruim 10 minuten te spelen. Zou het dan toch nog kunnen? Fortuna bleef kalm en raakte niet in paniek; de 14-15 ketste net uit de korf, de rebound was voor de gasten uit Delft en koel werd het afgemaakt: 13-16. De teleurstelling was zichtbaar bij de Groen Witten en de ploeg zakte weer in: 13-18 en uiteindelijk 14-19 als eindstand.

“Fortuna heeft verdiend gewonnen”, zo analyseerde de oude man na afloop de wedstrijd. “Toch was PKC niet slecht, maar het wilde vandaag gewoon niet lukken, jammer van die minuut in de eerste helft. De tweede helft speelden we gelijk immers.”
Hij nam nog een laatste biertje en verliet vervolgens schuddend met zijn oude hoofd de hal.
“Tot woensdagavond in Dordrecht” zei hij nog.

Foto: Peter Besemer

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.