Rommeldam stopt na meningsverschil

18 november 2008
Rommeldam stopt na meningsverschil

PAPENDRECHT - Door meningsverschillen tussen de commissie Rommeldam en medewerkers van jeugdcentrum Interval zal de jaarlijkse knutselweek van Rommeldam, aan het eind van de zomervakantie, ophouden met bestaan.

Beide partijen weigeren iets te vertellen over de ruzie. "Er is teveel gebeurd om er zomaar even iets over te zeggen", aldus Hannelore van Hamburg van Interval. De leden van de commissie Rommeldam (Hennie Boer, Ada Reedijk, Yvonne van Klaveren en Ilonka Boer) houden ook hun kaken op elkaar.

Erg vervelend
“Het is nu eenmaal gebeurd en van beide kanten is er niet meer met elkaar te werken. Het is niet onze insteek om een negatief verhaal in de krant te plaatsen. Erg vervelend, maar het is helaas niet anders, Rommeldam is niet meer", aldus Ilonka Boer. Rommeldam heeft ruim 37 jaar lang jeugdactiviteiten georganiseerd binnen de gemeente Papendrecht.
Rommeldam staat synoniem voor een vakantieweek aan het eind van de zomer die elk jaar weer bol staat van knutselactiviteiten. Ook werd er steevast op de woensdagmiddag vóór de Kerst geknutseld, met aansluitend een gourmet.
 
Twee speelweken?
Wie denkt dat het nu over is met de Papendrechtse speel- en knutselweek in de zomervakantie, komt bedrogen uit. Mogelijk worden er volgend jaar zelfs twee vakantiespeelweken gehouden!
Interval kondigt namelijk aan hoe dan ook door te zullen gaan met de speelweek, maar dan onder een andere naam en met een iets gewijzigde aanpak. Maar ook de vier commissieleden van Rommeldam houden de deur op een kier staan. Ilonka: "We hopen eigenlijk met dit bericht reacties los te maken bij bedrijven die het met ons eens zijn dat Rommeldam niet mag ophouden te bestaan en samen met ons een oplossing willen zoeken."

Vrijwilligers
Cruciaal voor de commissie Rommeldam is medewerking vanuit het bedrijfsleven. Maar ook de rol van de vele vrijwilligers moet niet onderschat worden. Het is namelijk niet bekend welke kant de grote groep medewerkers zal kiezen. Wanneer zij massaal achter de commissie staan, is het niet denkbeeldig dat er volgende jaar twee speelweken in Papendrecht gehouden zullen worden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.