Succesvolle tweede competitieronde voor de Geul.

17 november 2008
Succesvolle tweede competitieronde voor de Geul.

PAPENDRECHT - Dit weekend stond de tweede ronde van de landelijke zwemcompetitie op het programma. Tijdens de eerste ronde hadden de zwemmers van de Geul buitengewoon goed gepresteerd en een eerste telling leerde dat er ook deze tweede wedstrijd bijzonder snel gezwommen is zodat de Geul er landelijk gezien heel goed voorstaat. Tijdens deze tweede wedstrijd werden 27 individuele medailles verdiend en 38 persoonlijke records gezwommen. Het PR record kwam dit keer op naam van Jeroen van Dijk, die op de 200 wissel ruim 7 seconden van zijn beste tijd afhaalde.

De middag begon met de altijd spectaculaire 4x100 vrij estafette voor heren. Het team van de Geul, bestaande uit Robbert Donk, Ivan van Omme, Yuri van Omme en Wouter de Win, won deze estafette met grote overmacht en zij doken met 3.35.58 ook 3 seconden onder de NK-limiet. Bovendien zette Robbert Donk als startzwemmer een tijd neer van 51.38, goed voor een verbetering van zijn eigen clubrecord 100 vrij bij de heren en tevens goed voor deelname aan het NK in december. Bij de dames estafette 4x50 wissel was er een derde plaats voor het Geulteam met Carmen Baart, Chadassa Mannee, Debby van Steenderen en Carmen Muilwijk.

In de categorie jongens minioren 6 zwom Bas van Middelkoop naar brons op zowel de 100 wissel als de 50 vrij. Op de 100 wissel was er zilver voor Yaro Roodenburg. Bij de meisjes ging het goud op de 100 wissel naar Latona Baart, het zilver was voor Sabrina de Graaf. Op de 50 vrij waren de rollen omgekeerd: goud voor Sabrina en zilver voor Latona.

In de categorie jongens junioren 2 zwom Jesse de Win naar de eerste plaats op de 100 school en een derde plaats op de 100 rug. Tim Muller pakte het brons op de 100 school. Bij de meisjes was er twee maal goud voor Chadassa Mannee: zowel op de 100 school als de 100 rug. Djamari Oetringer werd op beide afstanden tweede en Debby van Steenderen pakte het brons op de 100 rug. Jasper de Win veroverde twee gouden medailles bij jongens junioren 4 op de 100 vlinder en de 100 vrij. Zijn 1.04.38 op de 100 vlinder leverde hem het clubrecord op deze afstand op voor jongens onder de 15 jaar, een clubrecord dat al 28 jaar stond! Vervolgens voegde Jasper er nog een zilveren medaille aan toe op de 200 wissel bij jongens jeugd, het brons op deze afstand ging naar Jeroen van Dijk, die eerder ook al brons had gewonnen op de 100 school.

De heren zwommen de 200 vrij, met een 1-2-3tje voor de Geul: goud voor Robbert Donk, die met 1.56.91 tevens zijn eigen clubrecord aanscherpte, zilver voor Ivan van Omme en brons voor Yuri van Omme. Ook de 200 rug leverde een compleet Geul-podium op: Yuri van Omme werd hier eerste, Wouter de Win tweede en Ivan van Omme derde. De 4x50 wissel estafette bij jongens junioren 2 werd door Tim Muller, Rob van Leeuwen, Jesse de Win en Yaro Roodenburg afgesloten met een tweede plaats.

Tot slot was er nog de 4x50 vrij estafette voor de minioren. Het Geulteam met Bas van Middelkoop, Sabrina de Graaf, Yaro Roodenburg en Latona Baart haalde hier een eerste plaats en het team met Ben Muller, Emese ramstiujn, Max Muller en Iris van Valen tikte als derde aan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.