Seniorenteam 7 eerste kampioen bij TTV Papendrecht

17 november 2008
Seniorenteam 7 eerste kampioen bij TTV Papendrecht

PAPENDRECHT - Al in de achtste speelronde hebben de senioren van Papendrecht 7 al een zodanige voorsprong gerealiseerd dat ze het kampioenschap in hun 5e klasse hebben behaald. Woensdagavond speelde het team in Sleewijk tegen de naaste concurrent VCS 3. Papendrecht behoefde slechts drie punten te scoren om de armen hoog te heffen en wellicht daarom liep het deze avond nota bene tegen de eerste seizoensnederlaag aan. Matthijs van Hoek, Rob van Lambaart en Ron Keereweer scoorden allen slechts eenmaal en Rob en Ron schreven het dubbel op hun naam. Matthijs verloor deze avond ook nog eens zijn 100% score. De komende week speelt team 7 nog een verplicht nummertje in Hendrik Ido Ambacht waarna in de laatste thuiswedstrijd de bloemenhulde kan plaatsvinden. De seniorenselectie speelde vrijdagavond in De Kooy opnieuw een uitstekende partij tegen het bezoekende Rijnsoever 2. Wederom werden de tegenstanders uit Katwijk met 9-1 om de oren geslagen. De hattricks waren van Eddie van Weelde en Winnie van Rooy, Jeffrey de Bosscher moest slechts eenmaal buigen, maar veroverde met Eddie nog wel het dubbelpunt.

Op de tafel er naast ontving Papendrecht 2 de hekkensluiter in deze 2e klasse, Salamanders 4 uit Wateringen. Guido Houwing demonstreerde de hogere positie in de ranglijst door een hattrick te deponeren, Joop Joosten en Eric van der Cammen kwamen tot slechts één zege. Door het gewonnen dubbel van Joop en Guido werd de einduitslag 6-4. Hierdoor blijven de reserves vooralsnog uit de degradatiezone.

Achter de derde wedstrijdtafel vrijdagavond leverde Papendrecht 3 in een inhaalwedstrijd een onverwachte wanprestatie. Het lager geklasseerde Dordrecht 5 overrompelde de thuisploeg en noteerde een keiharde 2-8 uitwinst. Niet alleen Erik van Holten (0x) faalde volledig, ook Adino Bosch en Sander Bijl (beiden 1x winst) speelden beneden hun kunnen. Erik en Sander verprutsten het dubbel. Het team heeft evenwel nog steeds promotiekansen, maar dan dient het de komende week tegen koploper Vriendenschaar 7 alsmede in de slotweek in de return tegen Dordrecht 5 met ruime scores te winnen.
Dat het kan verkeren bemerkte ook team 5 dat met lede ogen concurrent TTVA 2 dichterbij zag komen. De Alblasserdammers wonnen met 3-7 mede doordat André Voskuijl met lege handen bleef en doordat Hanno van Sintmaartensdijk en Patrick van Vooren slechts eenmaal zegevierden. Wel schreven laatste beiden het dubbel op hun naam. Met nog 3 partijen voor de boeg, waaronder een inhaalwedstrijd, wordt er toch vanuit gegaan dat uiteindelijk het kampioenschap in deze 3e klasse op naam van Papendrecht 5 zal komen te staan.

De jeugdcompetitie kende een competitievrij weekend, maar de teams 6 en 7 dienden wel een inhaalwedstrijd te spelen. Papendrecht 6 reisde naar Leiderdorp voor een treffen tegen Rijnsleutels 1. In deze return speelde het team opnieuw een 4-6 overwinning, zowel Jeremy van de Graaff als Thijs Goedegebuure en Lieron Viveen won er twee partijen en liet het het dubbelpunt aan de gastheren. Een dompertje op de feestvreugde was het feit dat Lieron niet langer meer prat kan gaan op een ongeslagen status.
In Hendrik Ido Ambacht won Papendrecht 7 met 3-7 van Drivers 4. Menno Nugteren en Jason van de Graaff wonnen beiden tweemaal. Gideon van Veen speelde zijn tweede seizoenshattrick en won samen met Menno het dubbel.

Meer nieuws op www.ttvpapendrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.