Drechtstreek verliest van koploper Hardinxveld

17 november 2008

PAPENDRECHT - Wie vooraf gezegd had dat de koploper uit de 3e klasse C sterker zou zijn dan nieuwkomer Drechtstreek zou van velen gelijk hebben gekregen. In de wedstrijd viel dat echter heel anders uit. Zeker in de eerste helft had Drechtstreek het betere van het spel. Er werd geconcentreerd, alert en met veel kracht gespeeld en als Hardinxveld geen hulp had gekregen van de eigen grensrechter en van de Zeeuwse scheidsrechter Venmans dan zou Drechtstreek zeker voor hebben gestaan en dan zou het tegen tien man verder hebben gespeeld. Hardinxveld doelman Marco van der Linden had zijn handen vol aan de aanvallende acties van de Papendrechters. Pas kort voor de rust kwam zijn collega aan de overkant enigszins in de problemen na een verdedigingsfout. De rust werd bereikt met een 0-0 stand.

Na de rust nam Hardinxveld het initiatief over en kwam het een aantal malen gevaarlijk voor het doel van de uitstekend keepende Marco Bogaard. In de 55ste minuut wees de matig leidende scheidsrechter Venmans naar de penaltystip toen een speler van Hardinxveld struikelde nadat hij in de grond had getrapt. Nick van der Woude scoorde uit de strafschop de 1-0. Dertig minuten lang volgde een felle strijd tussen twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren en die beide kans creëerden. De gelijkmaker leek niet ver weg te zijn. Het aantal dubieuze beslissingen van de scheidsrechter liep in die periode behoorlijk op totdat er in de 85ste minuut weer een speler van Hardinxveld neerging in het strafschopgebied. Venmans kende opnieuw een strafschop toe en opnieuw scoorde Nick van der Woude: 2-0. Drechtstreek was gebroken en moest zelfs na een fraaie counter van Stefan Kant kort voor tijd zelfs nog de 3-0 toestaan.

De teleurstelling bij de ploeg van Jan Kroos was groot want voetballend was men aan elkaar gewaagd. Misschien moet de conclusie achteraf wel zijn dat de geroutineerde ploeg hier op slimheid heeft gewonnen van de nieuwkomers die niet nog niet handig genoeg zijn om ook op het psychologische vlak de bovenliggende ploeg te zijn.

Komende zaterdag is er geen programma en de week erna wacht Drechtstreek de thuiswedstrijd tegen het op de tweede plaats staande Pelikaan uit Zwijndrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.