Pollers op winkelcentrum De Meent

17 november 2008
Pollers op winkelcentrum De Meent

PAPENDRECHT - Winkelcentrum De Meent is sinds 12 november voorzien van pollers (inzinkbare palen). De pollers zorgen ervoor dat het winkelgebied op bepaalde tijden volledig autovrij is. Hierbij is rekening gehouden met zowel winkelend publiek als bewoners en leveranciers. 
 
Autovrije gebieden
In het centrum van Papendrecht zijn drie winkelgebieden niet toegankelijk voor autoverkeer
- de Veerpromenade tussen de Weteringsingel en de inrit naar de expeditiehof achter het Matsercomplex;
- de Brederodelaan vanaf Foto Schievink via de Meentpassage naar de Overtoom;
- de Meentpassage.
 
De pollers zijn aangebracht op de Veerpromenade en de Brederodelaan. Zij zorgen ervoor om deze gebieden wèl bereikbaar te houden voor laden en lossen, hulpdiensten en onderhoudsvoertuigen.
Voor de geldwagen voor de ING-bank is op de Veerpromenade een aparte inzinkbare paal geplaatst. Deze kan uitsluitend gebruikt worden door de bestuurder van de geldwagen van de ING-bank.
 
Venstertijden
Om het laden en lossen voor de winkels te reguleren, worden zogenoemde venstertijden ingesteld. De venstertijden zijn zo gekozen dat winkelend publiek zo weinig mogelijk last heeft van bevoorradingsverkeer.
De venstertijden zijn:
- maandag van 07.30 uur tot 13.00 uur
- dinsdag tot en met zaterdag van 07.30 uur tot 10.30 uur.
Deze tijden staan aangegeven op borden bij de pollers.
Tijdens de venstertijden zijn de pollers aan de ingangzijde standaard verzonken. Aan de uitgangzijde gaan de palen bij nadering van een voertuig automatisch naar beneden. Ook bewoners van de Veerpromenade en de Brederodelaan krijgen te maken met de venstertijden; denkt u aan verhuizingen en het afleveren van grote goederen.
Buiten de venstertijden staan de inzinkbare palen omhoog en is toegang uitsluitend mogelijk voor hulp- en onderhoudsdiensten. 
 
Eenrichtingsverkeer
Op de wegvakken tussen de pollers geldt éénrichtingsverkeer. Op het bijgevoegde kaartje is door middel van een zwarte pijl de rijrichting aangegeven. Alleen de brandweer is hiervan bij noodsituaties uitgezonderd.
 
Laden en lossen voor winkels
Laden en lossen kan tijdens de venstertijden in het gehele winkelcentrum plaatsvinden op de plaatsen waar dit is toegestaan, mits geen belemmering ontstaat voor winkelend publiek en overig verkeer. Ook kan gebruik gemaakt worden van de laad- en loszones rondom het winkelcentrum. Deze locaties zijn met borden aangegeven.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.