Spannende tijden voor kandidaat kampioenen TTV Papendrecht

10 november 2008
Spannende tijden voor kandidaat kampioenen TTV Papendrecht

PAPENDRECHT - De senioren topteams handhaafden afgelopen week de posities in de ranglijst. Papendrecht 4 ontving vrijdagavond het op gelijke hoogte geklasseerde SVN 2 uit Naaldwijk. Waar in de uitwedstrijd nog met 4-6 werd gewonnen, revancheerden de bezoekers zich met een dikke 3-7 overwinning. Bas van Oers en Willem-Jan Lindhout kwamen niet verder dan elk een persoonlijk duel alsmede de gezamenlijke winst in het dubbel. Frank van Wijngaarden bleef de gehele avond met lege handen, wellicht nog in de roes van zijn succesvol afstuderen. In deze 2e klasse poule 2 is het verschil tussen de koploper en de lantaarndrager slechts 7 punten. Team 4 op de vierde plaats dient de komende 3 wedstrijden te scoren om degradatie te voorkomen.
In de race naar het kampioenschap in de derde klasse stuitte Papendrecht 5 woensdagavond in Hendrik-Ido-Ambacht op de selectie van Serve. Team 5 heeft het traditioneel moeilijk tegen deze tegenstander en het werd dan ook een moeizaam gelijkspel. Met name de dit seizoen prima spelende Patrick van Vooren kwam op zijn tandvlees tot één magere zege. Hanno van Sintmaartensdijk scoorde tweemaal en bracht samen met Patrick het dubbel op zijn naam. André Voskuijl’s zege maakte de 5-5 einduitslag en de constatering dat Serve 1 achtervolger blijft met slechts twee punten achterstand. Gelukkig heeft team 5 nog een inhaalwedstrijd tegoed.
Ook de tweede kampioenskandidaat, Papendrecht 7, speelde onverwacht een gelijkspel. Vrijdagavond thuis in De Kooy bood de rode lantaarndrager DFC 3 opmerkelijk veel tegenstand waardoor Rob van Lambaart en Ron Keereweer het uiteindelijk moesten doen met één persoonlijke overwinning en het verlies van de dubbelpartij. Nazim Gündem liet zich niet van de wijs brengen en scoorde onverstoord zijn 5e hattrick van het seizoen. Met nog drie wedstrijden voor de boeg kent het team thans een voorsprong van liefst 25 punten, in theorie kan het de komende week al kampioen worden in de 5e klasse.

De Papendrechtse jeugd kent twee teams die nog kampioenskansen hebben. Papendrecht 4 won in Sliedrecht tegen de plaatselijke selectie met 4-6 doordat Falco Zoutewelle en Max Kornet beiden tweemaal wonnen en het dubbel winnend afsloten. Damian Ruts completeerde de uitslag met zijn ene zege. Met deze zege komt team 4 op gelijke hoogte (koppositie) in de 4e klasse. De laatste 2 partijen zullen ongekend spannend worden.
Team 3 reisde zaterdag naar Nieuwland om daar Tavernie 3 met 4-6 te verschalken. Laurens Langeveld (hattrick), Pascal van Hoek (2x) speelden goed en wonnen ook samen het dubbel. Kevin Nugteren (foto) had zijn dag niet en bleef voor het eerst dit seizoen met lege handen. De Papendrechtse jeugd dient nog twee partijen te spelen, komende zaterdag is bestemd voor een paar inhaalwedstrijden.

Meer nieuws op www.ttvpapendrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.