Eerste winst voor handbalvereniging DES'72

10 november 2008
Eerste winst voor handbalvereniging DES'72

PAPENDRECHT - Een oude traditie werd weer in ere hersteld en de wedstrijd van het eerste team van DES’72 begon met het voorstellen van de “Pupil van de week” Enzo Scalia, zoon van een oude Des coryfee Gio Scalia.

Tegenstander voor de tweede thuiswedstrijd was Unitas'63 uit Maassluis. Deze ploeg begon de wedstrijd zonder coach en wisselspelers, toch zou het geen gemakkelijke wedstrijd worden voor de Papendrechters. DES nam snel een voorsprong van een paar punten maar kon de niet vasthouden en 10 minuten spelen was de stand weer in evenwicht (4-4). Unitas hield het sterkere spel vast en kon de voorsprong uitbouwen naar 3 punten (4-7).  Met nog 7 minuten te spelen in de eerste helft kwam DES weer langszij met een 11-11 stand. De rustand werd uiteindelijk 14-14. De tweede helft ging redelijk gelijk op. Met nog 5 minuten op de klok was de stand 22-22. DES had echter een betere eindspurt dan Unitas en wist in de laatste minuten 3 keer de scoren en Unitas 3 keer wat resulteerde in de eindstand van 25-24. De eerste (thuis) zege was hiermee een feit.

Volgende week gaat DES op bezoek bij het Schiedamse DWS.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.