Oprichter Taekwondovereniging verlaat club

10 november 2008
Oprichter Taekwondovereniging verlaat club

PAPENDRECHT - Ongelooflijk maar waar, Jacques Janssen verlaat de Taekwondo Vereniging Papendrecht. Jacques Janssen geniet niet alleen in Nederland, maar ook ver over de grenzen bekendheid. In Nederland heeft Jacques Janssen aan de wieg gestaan van de Taekwondosport en de huidige taekwondobond.

In Papendrecht is hij geen onbekende. Hij is zeer bekend als de man die altijd met gewichtjes loopt en overal wel een plekje vindt om zijn taekwondosport te beoefenen. Als eerste heeft hij samen met zijn broer “Jan” Janssen, de basis gelegd voor de Taekwondosport in de regio en de oprichting van de huidige Taekwondo vereniging Papendrecht.

De school beschikt nu over een eigen accommodatie, een bestuur, trainers, assistenten en vrijwilligers, die aan 150 leden richting geven in de Taekwondo sport. Hierdoor kan de vereniging 7 dagen per week trainingen verzorgen, maar ook een boeiend verenigingsleven nastreven. Dit zowel voor de kinderen als ook voor de ouders. Voor Jacques Janssen is Taekwondo een manier van leven, waarbij lichaam, ziel en geest in balans worden gehouden. Tot een maand of 4 geleden was de vereniging vertegenwoordigd met 3 generatie Janssen (vader-zoon-kleindochter). Op dit moment is zoon David Janssen voorzitter. 

Biografie
Een kleine greep in de sportactiviteiten van de heer Janssen zijn:
- 4e dan Taekwondo
- 1e dan Tang su do
- Medeoprichter van de huidige Taekwondobond
- Secretaris van de TBN-Nederland
- Hoofdtrainer van Taekwondo vereniging Papendrecht meer dan 40 zwarte-banders opgeleid
- Voorzitter van Taekwondo vereniging Papendrecht
- Chef de mission in 1988 te Seoel in Zuid-Korea
- Bondsexaminator bij de nationale zwarte-band examens.

 Vanaf de jaren 70 is Jacques Janssen nu nog bezig met Taekwondo en aanverwante Martials arts. Nooit beroerd om met wie of wat dan ook mee te doen. Kleur, ras of geloof was en is voor Jacques nog steeds een onbelangrijke factor. Als `t maar om sportactiviteiten gaat, heb je Jacques altijd mee en hij voelt zich niet te oud om iets nieuws van een ander te leren.

Rake trappen
In de jaren 80 werden er op de woensdagavond, extra buitentrainingen gehouden, waarbij er flinke, rake trappen en stoten werden uitgedeeld. Een sparringsronde van een kwartier was normaal. De hogoo (borstpantser) leken je te beschermen, maar stelde niet veel voor.

Soms werd zelfs de politie gebeld met de mededeling dat er achter de Peltzer flat gevechten waren uitgebroken. Deze zeiden dan dat het de heer Janssen met z`n jongens moest zijn. Bij deze trainingen hoorde je volgens Jacques, een No-nonsense mentaliteit te hebben. Ook oudejaarsavond werd afgesloten met een flinke sparringpartij. Jacques is geen draaikont, soms te recht door zee, voor sommigen niet leuk, maar anderzijds wist je wel waar je aan toe was.

Opzegging lidmaatschap
Helaas heeft Jacques Janssen het niet kunnen vinden in het gedrag van enkele personen en heeft daarom zijn lidmaatschap opgezegd. Het bestuur en vereniging betreurt  dit ten zeerste, maar zal alles in het werk stellen, om wat hij heeft opgebouwd, goed voort te zetten.

Dankzij Jacques Janssens z`n jarenlange en tomeloze inzet, maar vooral de bezieling voor deze sport is deze vereniging geworden wat het nu is. Om dit afscheid van Jacques Janssen niet ongemerkt voorbij te laten gaan, nodigen het bestuur een ieder uit die hem gekend heeft om het glas te heffen en hem alsnog het beste toe te wensen op:

Vrijdag 21 november 2008 om 19.30 uur te Taekwondo vereniging Papendrecht aan de Industrieweg nr. 3, aan het eind van de voetbalvelden van Slobbengors tegenover bedrijf Fokker.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.