Drechtstreek wint derby van De Alblas

10 november 2008
Drechtstreek wint derby van De Alblas

PAPENDRECHT - Op een sfeervol Sportpark Oostpolder kwam Drechtstreek zaterdag in de tweede derby op rij opnieuw als winnaar uit de strijd. Werd een week eerder Papendrecht op eigen terrein met 1-0 verslagen, deze keer was het De Alblas dat zijn meerdere moest erkennen in de nieuwkomer in de derde klasse C. In aanwezigheid van zo’n driehonderd toeschouwers maakte Drechtstreek vooral in de eerste helft de dienst uit met snel en doeltreffend voetbal. Het creëerde  heel veel kansen en zette flinke druk op de ploeg van trainer Bart Toom die na een goede competitiestart de laatste weken zware tijden door maakt. Al in de 7e minuut wist Jan Abaisa namens Drechtstreek hard uit te halen en de 1-0 aan te tekenen. Een klein half uur later scoorde Erwin van der Heiden met een kopbal de 2-0 na een hoekschop van Stefan Jonkman.

Kort na rust sloeg Jan Abaisa voor de tweede keer toe door na een knappe actie de bal in de korte hoek te schieten: 3-0. De Alblas weigerde zich over te geven en kreeg duidelijk meer grip op de wedstrijd. Dit mondde korte tijd later al uit in een tegendoelpunt van Danny de Ruiter. De ploegen waren duidelijk meer aan elkaar gewaagd dan in de eerste helft. Drechtstreek bracht Thijs van der Voort in de ploeg en liet Stefan van Groningen meer vanuit de as spelen. Hierdoor werd de onrust wat teruggebracht. Trainer Jan Kroos sprak dan ook van “alweer een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft ben je oppermachtig en creëer je gigantisch veel kansen en in de tweede helft moet je nog goed opletten dat je het niet weg geeft”. 

Toch kan Drechtstreek tevreden zijn met het resultaat. Het ligt goed op koers en bezet een keurige plek in de middenmoot met 14 punten uit 9 wedstrijden. De jonge ploeg weert zich tot nog toe prima in de derde klasse, maar zal het in de komende weken zeker moeilijk gaan krijgen als Hardinxveld en Pelikaan de tegenstanders zijn. Voor De Alblas moet het komende zaterdag mogelijk zijn om de winst weer binnen te halen als het thuis moet aantreden tegen Heukelum.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.