Kees Oskam lid gemeenteraad Papendrecht voor PVDA

05 november 2008
Kees Oskam lid gemeenteraad Papendrecht voor PVDA

PAPENDRECHT - Aanstaande donderdag wordt Kees Oskam geïnstalleerd als lid van de gemeenteraad van Papendrecht. Oskam was van 1974-1991 wethouder van Papendrecht en daarna directeur van de woningbouwcorporatie Westwaard Wonen. Kees Oskam vult de plaats in die Dik van der Stroom achterlaat in verband met zijn verhuizing uit Papendrecht. De PvdA is blij dat een ervaren en deskundige man als Kees Oskam de fractie komt versterken.

Kees Oskam was niet alleen eerder wethouder maar ook raadslid (1991-1994). Vanaf 1992 was hij tevens vijftien jaar directeur van Westwaard Wonen. Dit verklaart zijn bijzondere belangstelling voor wonen en in het bijzonder sociale huisvesting. Daarbij hoort in zijn visie ook de aandacht voor de wijkgebouwen en bijvoorbeeld de kinderopvang.

Oskam vindt regionale samenwerking van belang. Er is veel samenhang in onze regio, als je kijkt naar waar mensen werken, wonen, naar school gaan en sport beoefenen. Er is daarom sprake van een gedeelde verantwoordelijkheid, waarbij elke gemeente zijn eigen inbreng heeft. Papendrecht staat daarbij te boek als een aantrekkelijke woongemeente en mede door goede samenwerking kan dat zo behouden blijven.

Kees Oskam had bij de verkiezingen van 2006 er niet op gerekend weer raadslid te worden. Door de goede verkiezingsuitslag van de PvdA gebeurt dit nu toch. Hij verwacht dat hij raadslid zal blijven tot 2010 en dat hij daarna het stokje weer doorgeeft aan de nieuwe PvdA-generatie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.