Revanche voor senioren TTV Papendrecht

03 november 2008
Revanche voor senioren TTV Papendrecht

PAPENDRECHT - Vrijdagavond speelde de senioren tafeltennissers de eerste return van de najaarscompetitie. Half september besefte Papendrecht 1 wellicht nog niet dat de competitie begonnen was want toen werd dik met 9-1 verloren. Dus was nu de uitdaging om die smalijke nederlaag te revancheren. Thuis in De Kooy wilden anderzijds de koplopers in deze 1e klasse, Treffers 4 uit Roelofsarendsveen, geen kostbare punten verspelen. Dat er aan het einde van de partij sprake kon zijn van een geslaagde missie was voornamelijk te danken aan Eddie van Weelde die onverschrokken een hattrick deponeerde. Samen met Richard Steenhuisen werd ook nog eens het dubbel gewonnen. Richard wist helaas maar een persoonlijk duel te winnen en Jeffrey de Bosscher deed zijn uiterste best, maar moest opnieuw al zijn tegenstanders complimenteren. Door dit gelijke spel verstevigt Papendrecht 1 de middenmootpositie in de 1e klasse.

Op de tafel ernaast speelde zich een omgekeerde tafereel af. Uit had Papendrecht 2 nog met 1-9 gewonnen van Doing 1, nu kwam het niet verder dan een 4-6 nederlaag tegen de lager geklasseerde bezoekers uit Zoetermeer. Wellicht werd de met zijn gezondheid tobbende Moos Markesteijn node gemist, stand-in Eric van der Cammen kwam niet eenmaal tot een overwinning, wellicht omdat hij nu eens géén voordeel had van zijn noppen. Veteraan Joop Joosten zag e.e.a. met lede ogen aan temeer omdat hij wel optimaal wist te presteren. Naast zijn hattrick veroverde hij samen met Guido Houwing het dubbelpunt. Guido zelf kwam tot een overwinning. Ook team 2 handhaaft zich in de middenmoot.

Zoals elke zaterdagmiddag speelden enkele jeugdteams thuis in Gymzaal De Kooy. Papendrecht 3 ontving het lager geklasseerde MTTV 2 uit Meerkerk en hoopte extra punten te vergaren op weg naar het kampioenschap in de 3e klasse. Jamie de Waardt en Kevin Nugteren speelden optimaal, verloren niet een duel en wonnen samen het dubbel. Geheel onverwacht verloor Laurens Langeveld zijn 100% status, maar hij was hiervan zo teleurgesteld dat hij ook een tweede partij in het stof moest bijten. Ondanks dit minpuntje blijft jeugdteam 3 koploper en staat het elf punten voor op de naaste concurrent.
Ook team 4 gooit hoge ogen voor een kampioenschap. Na een 8-2 overwinning op Tavernie 5 is Papendrecht 4 koploper in de 4e klasse. Tijdens de zevende competitieronde scoorde Max Kornet zaterdagmiddag zijn 6e hattrick alsmede een gewonnen dubbel samen met Falco Zoutewelle. Falco hoefde in zijn persoonlijke duels slechts eenmaal een tegenstander te feliciteren evenals teamgenoot Daniël Kleijn.

Ook voor Papendrecht 2 is er een kans om het seizoen met een titel af te sluiten. Zaterdag speelde het team voor de tweede maal een 3-7 winstpartij tegen het Schiedamse NOAD 2. Nog in de roes van zijn goede presteren bij seniorenteam 7 speelde Matthijs van Hoek zijn derde seizoenshattrick. Samen met Maarten Lagendijk werd ook het dubbel op naam van Papendrecht geschreven. Maarten scoorde tweemaal en Matthias Boiten wist eenmaal te zegevieren. De concurrentie in deze 1e klasse zit heel dicht bij elkaar. Wanneer het team de komende 2 partijen extra punten weet te vergaren kan de slotpartij tegen de selectie van Serve een spannende competitieafsluiting worden.

Meer nieuws op www.ttvpapendrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.