Drechtstreek wint derby

03 november 2008
Drechtstreek wint derby

PAPENDRECHT - In een spannende en veelal sportieve wedstrijd op het Slobbengors tussen Papendrecht (za) en Drechtstreek ging de laatstgenoemde ploeg met de winst aan de haal. Het door beide elftallen vertoonde spel verdiende zeker geen schoonheidsprijs maar door de inzet van beide ploegen was het geheel het aanzien meer dan waard. Zeker in de tweede helft had Drechtstreek het betere ban het spel en werd er grote druk gezet op het doel van Papendrecht doelman Jean Paul Bernabela. “De betere ploeg heeft vanmiddag gewonnen”, sprak trainer Jan Kroos na afloop, “maar ik was wel enigszins verrast door de eensgezindheid en de kracht van Papendrecht. Gezien alle berichten van de laatste weken hadden we een andere tegenstander verwacht”. 

Bij Papendrecht was er – na een zeer roerige periode - de afgelopen week orde op zaken gesteld en dat was goed te merken. In een aangepaste selectie werd er gedisciplineerd en eensgezind opgetreden. In de eerste helft waren er voor beide elftallen kansen om de score te openen. Vooral het harde schot van Jan Abaisa  in de 38ste minuut dat net naast ging had een beter lot verdiend.

In de tweede helft drong Drechtstreek de Papendrecht verdediging steeds verder terug. Het tempo ging omhoog en vooral in de strijd op het middenveld trokken vooral Martijn de Jong en Stefan Jonkman het spel naar zich toe. Enkele goed reddingen van de keeper voorkwamen een doelpunt totdat Martijn de Jong een slimme pass gaf aan Stefan Jonkman die hard uithaalde. De geblokte bal ging over keeper Bernabela heen het doel in: 0-1. In de laatste minuten bleek Papendrecht niet bij machte om nog iets aan de achterstand te doen en bleef het opnieuw zonder punten. Met de overwinning stijgt Drechtstreek naar de zesde plaats op de ranglijst en blijft Papendrecht met slecht één punt laatste.

Papendrecht wacht volgende week de uitwedstrijd tegen Heukelum en Drechtstreek treft in alweer een streekderby op eigen terrein De Alblas.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.