Bijna 300 vrijwilligers op MADD-dag

03 november 2008

MADD - Kerstfeest in November?
 
Het deed mij denken aan de kerst in mijn jeugd. Koud buiten, maar oh zo warm van binnen.

Bij de opening sprak de burgemeester mooie woorden, zoals alleen burgemeesters dat kunnen.
Daarna gingen wij, de vrijwilligers, ouderen ophalen om samen naar het Papendrechtse
schipperskoor de Pontonniers te gaan luisteren.
Zij zongen zeemansliederen, zoals alleen stoere kerels dat kunnen. En wie kon zingen zong natuurlijk mee! Iedereen genoot.

Na de gezamenlijke, zeer goed verzorgde, lunch was er een BINGO met mooie prijzen. Maar, er
was meer; gezelligheid, een lekker drankje iets lekkers en vooral een gevoel van harmonie.
Mensen die elkaar daarvoor niet kenden maakten spontaan een praatje, de één hielp de ander, er
was oprechte interesse in én waardering voor elkaar, er werd samen veel gelachen en mensen
bemoedigden elkaar. Er werd zelfs spontaan geknuffeld. Daar krijg ik het -vrijwillig- warm van! U ook?

Een gezegend kerstfeest alvast.

Eén van de bijna 300 vrijwilligers van MADD
 

PAPENDRECHT - Bij de opening van Make A Difference Day (MADD) op za terdag 1 november constateerde burgemeester De Bruin met onverhulde trots, dat die dag in Papendrecht zo'n 300 ‘pareltjes’ zich inzetten om het ‘verschil te maken’. Het aantal vrijwilligers dat zich voor deze derde MADD had aangemeld, overtrof daarmee ruimschoots de aantallen van voorgaande edities.
Na de openingswoorden konden de spieren worden losgemaakt onder leiding van Jolanda Faro. De Knotkids zongen een toepasselijk lied en om 10.00 uur ging MADD echt van start. De scootmobielers vertrokken voor een tocht, de Knotkids zongen in het centrum nog even vrolijk door voor het winkelend publiek.

Feestelijk
Vrijwilligers van het Rode Kruis en de scouting gingen als begeleiding met de scootmobielers mee. In samenwerking met de dierenambulance en de kinderboerderij gingen een aantal vrijwilligers met 'knuffeldieren' langs diverse woonvormen van mensen met een beperking. Een groep vrijwilligers ging samen met vrijwilligers van de Natuur- en Voge lwacht wilgenknotten in het park De Noordhoekse Wiel. Schipperskoor De Pontonniers trad in de hal van het gemeentehuis op voor de bewoners van de zorgcentra die door vrijwilligers werden begeleid. Zanger Maurice Schaap gaf op vrijwillige basis een wervelend optreden tijdens de lunch.

De Ecokids maakten samen met andere kinderen en vaste en vrijwillige begeleiders in de Gerbrandyresidence vetbollen en nootjes voor vogels en bezorgden die persoonlijk bij de bewoners. Bewoners van de verschillende locaties van de Stolpehove werden de hele middag verwend met leuke activiteiten. In de Wieken zijn herfststukjes gemaakt onder muzikale begeleiding van een vrijwillige pianist, er is taart gebakken met bewoners in de Waalburcht en in de Markt is een feestelijke bingo gehouden. In het centrum was een informatiestand met vrijwilligers van het Rode Kruis, de Zonnebloem, de Dierenbescherming en Buurtbemiddeling. Belangstellenden konden hier informatie krijgen over de verschillende vormen van vrijwilligerswerk.
Vier vrijwilligers hebben keihard gewerkt om tuinen winterklaar te maken bij inwoners die daartoe zelf niet mee in staat zijn.

Ideeën voor 2009 welkom
Tijdens de afsluiting door wethouder Zaal - feestelijk omlijst werd door de Big Band ToBe Jazzed – meldden zich al tientallen vrijwilligers om zich in te zetten voor de volgende MADD, die alweer op zaterdag 21 maart 2009 plaatsvindt. Dat betekent dat de werkgroep meteen weer aan de slag kan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.