De markt op met structuurvisie Papendrecht 2020

31 oktober 2008

PAPENDRECHT - Bijna 300 inwoners van Papendrecht bezochten 26 en 30 september de ‘marktkraam structuurvisie Papendrecht 2020’. Medewerkers van de gemeente Papendrecht brainstormden rond de kraam tussen Markt en Meent met inwoners over de toekomst van Papendrecht. Meest genoemde pluspunt van Papendrecht werd het dorpse karakter van de gemeente.

Bij de marktkraam konden geïnteresseerden onder meer kennisnemen van het ‘Opinieonderzoek structuurvisie Papendrecht 2020’ (dat in opdracht van de gemeente werd uitgevoerd door het ‘Onderzoekscentrum Drechtsteden’) en het verslag va n de werkateliers op 29 mei en 22 juli 2008. Tijdens deze werkateliers brainstormden gemeente en ondernemers over het ‘toekomstbeeld van Papendrecht’.

Doel van de marktkraam was vooral een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van wat de inwoners van Papendrecht graag zien veranderen of juist willen behouden in het Papendrecht van 2020. Geluisterd werd dan ook aandachtig naar de (toekomstige) wensen en behoeften van inwoners, die werden uitgedaagd in te gaan op stellingen over de thema’s voorzieningen, wonen & verkeer, groene ruimte, water en bereikbaarheid

‘Jong en oud waren het opmerkelijk eens over de stellingen’, vertelt projectleider van de structuurvisie Papendrecht Nicole op de Laak. ‘Zo werden het gemis van een treinstation, slechte busverbind ingen, betaald parkeren en parkeerbeleid binnen de blauwe zone aangeduid als opvallende minpunten.’ Een groot deel gaf verder aan dat Papendrecht te vol wordt gebouwd en dat er binnen Papendrecht weinig vermaak is voor jongeren.
Op de Laak: ‘Als pluspunten zien inwoners onder meer de nieuwe Meent, het aanbod (sport)voorzieningen, voorzieningen in het algemeen en bereikbaarheid. Wel wordt opgemerkt dat de Meent best minder tochtig en overdekt zou mogen worden.’
Veruit het meest genoemde pluspunt is het dorpse karakter van Papendrecht. Inwoners hebben verder een veilig gevoel en waarderen de centrale ligging en de snelle verbinding met Dordrecht. Ook werd benadruk dat het ‘gezellig wonen’ is in Papendrecht.

De uitkomsten van het opinieonderzoek, de werkateliers e n de kramen worden gebruikt bij uitwerking van de ‘Structuurvisie Papendrecht 2020’.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.