Druk bezochte Fitheidstest 55+ Actief

31 oktober 2008
Druk bezochte Fitheidstest 55+ Actief

PAPENDRECHT - Zaterdag 4 oktober vond in Sporthal De Donck de fitheidstest plaats van het 55+ Actief project. 144 mensen meld tussen 55 en 65 jaar uit de wijken Wilgendonk, Molenvliet en Oostpolder meldden zich aan, in totaal zijn 110 mensen deze dag getest.

De deelnemers werden getest op bloeddruk, lengte en gewicht, oog-handcoördinatie, reactievermogen, lenigheid, knijpkracht en uithoudingsvermogen. Ook wethouder Vogel kwam een kijkje nemen en deed met verschillende testonderdelen mee. Tijdens deze dag werd assistentie verleend door vrijwilligers die voorgaande jaren zelf deelnamen aan het project.

De fitheidstest is onderdeel van het 55+ Actief project. Dit project wordt voor de derde keer in Papendrecht gehouden en stimuleert om (weer) te gaan sporten en een actieve leefstijl aan te nemen. De testdag was de eerste stap, nu kunnen geïnteresseerden meedoen aan een sport- en beweegprogramma van twaalf lessen dat speciaal voor deze groep is ontwikkeld. Samen met leeftijdsgenoten maakt men kennis met een breed scala aan sportieve activiteiten. Na de eerste twaalf lessen wordt het sport- en beweegprogramma gevolgd door dertig lessen en een af sluitende testdag.

Het 55+ Actief project wordt in Papendrecht georganiseerd door de gemeente Papendrecht, Stichting Welzijn Ouderen Papendrecht (SWOP), GGD Zuid-Holland Zuid en Sportservice Zuid-Holland. Voor meer informatie kunt u terecht bij Sportservice Zuid-Holland, Silvia van Dijk, telefoonnummer 0174-244940.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.