Papendrecht is klaar voor de brede school

29 oktober 2008
Papendrecht is klaar voor de brede school

PAPENDRECHT - De brede school gaat van start in Papendrecht. De naam zegt het al: de functie van een brede school is breder dan die van een gewone school. Een brede school is er niet alleen voor kinderen, maar ook voor ouders/opvoeders, buurtbewoners, verenigingen, enz. Maar het kind staat wel centraal.

Vijf organisaties (Gemeente Papendrecht, Woningstichting Westwaard Wonen, WASKO kinderopvang, Vereniging voor Christelijk Nationaal Onderwijs te Papendrecht en Stichting Openbaar Primair Onderwijs Papendrecht) werken samen aan de totstandkoming van brede scholen in Papendrecht.

Hiertoe hebben zij op woensdag 29 oktober hun handtekening gezet onder een intentieovereenkomst.
De eerste brede school die gerealiseerd gaat worden is de locatie Moerbeihof in de wijk Wilgendonk. Gelijktijdig worden de komende periode activiteiten ontplooid op locaties in de andere wijken, waarbij er goed zal worden samengewerkt tussen de vijf Papendrechtse organisaties.
Het streven is dat op termijn elke Papendrechtse wijk een brede school heeft.

Op de foto van links naar rechts:
R. van Rooden (WASKO kinderopvang), J. Rietveld (Vereniging voor Christelijk Nationaal Onderwijs te Papendrecht), Burgemeester de Bruin, M. Beke-Huiskes (Stichting Openbaar Primair Onderwijs Papendrecht) en J. van den Herik (Woningstichting Westwaard Wonen).

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.