Wereldwinkel Papendrecht 15 jaar

27 oktober 2008
Wereldwinkel Papendrecht 15 jaar

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag heeft Burgemeester de Bruin onder belangstelling van vele Papendrechters de officiële aftrap verricht van de Jubileumweek, die tot en met 1 november zal gaan duren. De burgemeester stond uitvoerig stil bij de missie die de Wereldwinkel nastreeft en prees de meer dan 45 vrijwilligers, die zich al jaren belangeloos inzetten voor de Wereldwinkel.

Ook merkte burgemeester de Bruin op dat vanwege de veelvuldige publicaties van de laatste jaren de Wereldwinkel naar zijn stellige overtuiging steeds meer bekendheid krijgt bij het grote publiek en ook de jeugd.

De Gemeente Papendrecht draagt de Wereldwinkel al jaren een warm hart toe, zij ondersteunen dan ook volledig het project “Dr Reijntjes dovenschool”.

De Burgemeester sloot af door een cheque van € 1500,- te overhandigen aan Fokelien Westeneng en Allard Banga van de Wereldwinkel.

Fokelien, de voorzitter, heeft in haar woord het ontstaan en het wel en wee van de Wereldwinkel Papendrecht van de afgelopen 15 jaren belicht. Ook stond ze stil bij het vele werk van de vrijwilligers.
Tot slot vertelde Corrie Kuipers hoe de contacten met de Wereldwinkel zijn ontstaan en hoe het project “Dr Reijntjes dovenschool” tot stand is gekomen. Corrie heeft een speciale band met de school in Sri Lanka waar onder bezielende leiding van de Nederlandse Tineke Nijkamp meer dan 100 dove kinderen scholing krijgen.                                                                                

Zaterdag 1 november om 14.00 uur wordt in de tent bij de Meentpassage de cheque voor nieuw meubilair voor Dr. Reintjes dovenschool aan Corrie overhandigd. Na de speeches werden de belangstellenden uitgenodigd voor een drankje en een hapje in de winkel.

Veel mensen maakten van de uitnodiging gebruik, er werd veel gekocht.                   
Ondertussen gaan de feestactiviteiten door, hoogtepunten zijn:                                       
-Dinsdagmiddag vanaf 14.00 uur voorlichting, presentatie en verkoop producten in de Bibliotheek
-Donderdagmorgen vanaf 9.30 uur idem in het woonzorgcentrum Rivas De Markt
-Vrijdagmorgen vanaf 9.30 uur idem in het Gemeentehuis
-Woensdag middag is gereserveerd voor de jeugd voor het beschilderen met henna in de winkel
De afsluiting van de Jubileumweek is op zaterdag 1 november vanaf 14.00 uur in de tent tegenover de Meentpassage.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.