TTV Papendrecht organiseerde jaarlijkse scholierentoernooi

27 oktober 2008
TTV Papendrecht organiseerde jaarlijkse scholierentoernooi

PAPENDRECHT - Woensdag 22 oktober was het dan weer zover. TTV Papendrecht organiseerde hun jaarlijkse scholierentoernooi. Er hadden zich 62 kinderen opgegeven. 's Morgens speelden de jongens van groep 6 en 7. 's Middags waren de jongens groep 8 en de meisjes aan de beurt. De voorrondes bestond uit poulewedstrijden. In elke poule zaten 5 of 6 leerlingen.

Dit jaar was de opkomst van ouders zeer groot. De barman had handen vol werk om iedereen te voorzien van koffie, thee of anders lekkers.

Om 10.00 uur starten de wedstrijden voor de jongens van groep 6/7, er werd gespeeld in 6 poules. Mede door het tellen van de jeugdleden van de TTV Papendrecht verliepen de wedstrijden soepel. Na de voorronden gingen de nummers 1 en 2 van elke poule door. Tevens de 4 beste nummers 3 van de poule gingen door. Met de laatste 16 werd een knock-out systeem gespeeld. Tijdens deze wedstrijden zag je duidelijk dat het niveau van de spelers hoog was. Na 3 uur wedstrijden werden de kruisfinales gespeeld. De tegenstanders waren aan elkaar gewaagd. Het niveau lag hoog en er werd gestreden voor elke bal. Om 13.15 uur werd de finale gespeeld met als winnaars:

1. Rick van de Hoorn (Viermaster) 
2. Corne Verhoeven (Constantijn) 
3. Kennet van de Berg (Beatrix) 
4. Mitchel van de Linden (’t Kofschip de Wielen) 

's Middags om 13.30 uur startten de poulewedstrijden voor de jongens groep 8 en voor de meisjes. Bij de meisjes werd er gespeeld in 2 poules. De nummers 1 en 2 gingen door naar de kruisfinales. De jongens groep 8 speelden in 3 poules. De nummers 1 en 2 van de poule en de 2 beste nummers 3 gingen door naar de laatste 8. Hier zag je dat de jongens voor hun laatste kans speelden. De gemiste kansen van voorgaande jaren moest hier rechtgezet worden.
De jongens en meisjes streden om elke bal. Ook hier waren de jeugdleden van de TTV Papendrecht aanwezig om te tellen. Na enerverende partijen bij zowel de jongens als bij de meisjes werd om 16.00 uur de finale gespeeld.

Bij de meisjes werd de eindstand:
1. Rona van de Koppel (Floris) 
2. Lyan van de Beemt (Viermaster) 
3. Dana van Ewijk (Beatrix) 
4. Brit de Reus (Beatrix) 

Bij de jongens werd de eindstand:
1. Tom Knipscheer (Constantijn)
2. Sander van Sintmaartensdijk (Beatrix)
3. Vincent Kalkman (’t Kofschip de Wielen)
4. Martijn Opmeer (Wilgenhoeck)

Het was voor de begeleiding al met al een slopende dag maar dit was de moeite meer dan waard. Alle kinderen en ouders hadden het naar hun zin en er is de gehele dag geen ongetogen woord gevallen.
Organisator Simon van Sintmaartensdijk wil dan ook alle deelnemers, ouders, tellers, vrijwillegers bedanken voor hun inzet en hopenlijk tot volgend jaar.
Uiteraard is iedereen voor volgend jaar weer uitgenodigd.

 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.