College presenteert begroting 2009

25 oktober 2008
College presenteert begroting 2009

PAPENDRECHT - Het college van burgemeester en wethouders heeft de begroting voor 2009 rond. Maandag 27 oktober 2008 behandelt de commissie Regionale aangelegenheden, Economie en Financiën (REF) de begroting. De raad behandelt de begroting donderdag 6 november 2008 vanaf 19.30 uur in de raadzaal. Belangstellenden zijn welkom om deze vergaderingen bij te wonen.  

‘De afgelopen jaren benadrukten we dat Papendrecht moet investeren in behoud en vernieuwing van voorzieningen, zoals het winkelcentrum en de sportvoorzieningen’, laat het college weten. ‘De resultaten van die discussie en investeringen zijn steeds zichtbaarder.’ 
 
Extra zekerheid inbouwen
‘De begroting 2009 kwam tot stand in een periode waarin de kredietcrisis de wereld in haar greep houdt’, stellen burgemeester De Bruin en wethouder Financiën Joop Tegelaar namens het college. ‘Dit brengt onzekerheid met zich mee, ook voor ons. Daarom hebben we in deze begroting extra waarborgen ingebouwd om mogelijk tegenvallende economische groei en toenemende inflatie op te vangen. De extra financiële ruimte die ten opzichte van de Voorjaarsnota 2008 is ontstaan, wordt hiervoor ingezet. De Voorjaarsnota 2008 was voor 2009 nagenoeg sluitend. Het laatste jaar, 2012, sloot nog met een negatief resultaat. Wij presenteren nu voor 2009 tot en met 2012 een sluitend perspectief. Het komende jaar staat dan ook in het teken van verdere uitvoering van eerdere besluiten.’ 
 
Werk in uitvoering
Dat betekent dat komend jaar onder meer woningen worden opgeleverd in Oostpolder, op het Merwehoofd, in Kraaihoek, Vijverpark en in het centrum bij de Overtoom, het voormalige Verschoorterrein en d’Oude School. In 2009 wordt verder de opknapbeurt van het park Noordhoekse Wiel afgerond en ligt er een plan voor de opknapbeurt van het Oostpolderpark. Op de kruising N3-Burgemeester Keijzerweg starten voorbereidingen voor de aanleg van een dubbele rotonde. De reconstructie van de Burgemeester Keijzerweg wordt afgerond waarmee verdere verbeteringen van openbaar vervoer in de Drechtsteden worden gerealiseerd.

De opknapbeurt van Theater de Willem start na de zomervakantie 2009. Tijdens de verbouwing wordt een aantal voorstellingen op een alternatieve locatie gehouden. Onderwijsvernieuwing is onder meer terug te zien in uitbreiding van de Anne Frank School en planontwikkeling van de twee brede scholen (De Knotwilg en Prins Floris). Voor inrichting van de algemene ruimte, theorielokalen en praktijkruimten van het technisch paviljoen van het Willem de Zwijgercollege worden middelen beschikbaar gesteld.  
 
Toekomst
Op deze manier bouwt Papendrecht aan de toekomst. De plannen voor het nieuwe sportcentrum en de structuurvisie worden afgerond. In de structuurvisie wordt de richting van Papendrechts toekomst op onder meer economisch, sportief, landschappelijk gebied aangegeven.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.