Zwaarbevochten zege schakers

24 oktober 2008
Zwaarbevochten zege schakers

PAPENDRECHT - Het eerste team van schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam heeft ook zijn tweede wedstrijd gewonnen, al boden de gasten uit Lombardijen zware tegenstand.

Het winnende punt werd binnengebracht door Kees Brinkman, die met twee pionnetjes voorsprong het eindspel koel in zijn voordeel afrondde. Jo Pattinama had toen al lang een winstpunt in de knip, nadat zijn tegenstander in de beginfase misgreep. Pieter Modderkolk schoof zijn opponent gedecideerd naar een nederlaag en ook Meinte Smink zette zoveel druk dat zijn tegenstander in tijdnood in de fout ging. Door een remise van Bert Terlouw en nederlagen van Hans van de Beukel, Marius de Wit en Philip Kraaiveld kwam een gelijke stand van 3,5 - 3,5 op het bord. Iedereen dromde vervolgens samen rond het bord van Brinkman, die ruim na elf uur de felicitaties van zijn tegenstander in ontvangst kon nemen.

De schaakclub plukt de vruchten van de jeugdtrainingen die op diverse niveaus worden gegeven. De sterkste jeugdspelers, die les krijgen van Tony Zhang, draaien inmiddels goed mee in de interne seniorencompetitie van de vereniging. Nieuwe jeugdleden zijn nog steeds welkom. Elke dinsdag en elke vrijdag zijn er trainingen en wedstrijden vanaf 18.45 uur in het Denksportcentrum.
 
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.